Jaf ca în filme la un bogat om de afaceri. Hoții au schimbat scenariul după ce au realizat că locatarii nu plecaseră în vacanță, așa cum știau

Jaf ca în filme la un bogat om de afaceri. Hoții au schimbat scenariul după ce au realizat că locatarii nu plecaseră în vacanță, așa cum știau

Un jaf inspirat din filme, care viza vila patronului unei carmangerii, a băgat în anchetă serioasă poliția din Hunedoara. Victimele atacului au fost soția omului de afaceri și nepoții acestuia, doi copii de 8 și 10 ani.

Cei trei au fost atacați noaptea în casă, legați de mâini și de picioare. Hoții, patru indivizi, toți îmbrăcați în negru, cu măști pe față și mănuși, au plecat dezamăgiți, doar cu câteva zeci de mii de lei și un pumn de bijuterii din aur. Au luat cu ei la plecare inclusiv routerul WiFi și două receivere pentru televizor, convinși fiind că acelea sunt aparatele în care se stochează imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate în casă și în afara imobilului.

Atacul a avut loc, în noaptea de 03.09.2022, într-un cartier mărginaș din Hunedoara, unde omul de afaceri, cunoscut în domeniul industriei cărnii, deține o proprietate unde locuiește împreună cu soția, fiica, ginerele și copiii acestora.

Hoții îl vizau încă din aprilie, unul dintre ei fiind un fost angajat. Acesta din urmă se pare că era în relații de amiciție cu ginerele omului de afaceri. De la el aflase că patronul deține în casă o adevărată comoară și chiar doarme pe saci de bani. Acest fost angajat împreună cu alți trei complici au decis să dea atacul, dar nu înainte de o documentare demnă de filme. I-au păzit casa omului organizând o tabără în apropiere, în tufișuri.

Supravegheau zi și noapte ce se întâmplă în curtea omului, urmărind să afle programul fix, rute de acces, poziția camerelor de supraveghere, cum se face accesul în casă, în curte. Rămâneau chiar și peste noapte în ascunzătoare, doar or prinde informații secrete care n-ar fi fost la îndemână pe timpul zilei.

Cu mașina de 1600 de lei la jaf

După ce s-au familiarizat cu proprietatea viitoarei victime, au trecut la pasul următor. Aveau nevoie de o mașină cu care să se deplaseze în noaptea jafului, așa că au cumpărat una de la un cimitir auto pe care au dat 1600 de lei. Această mașină, o Skoda veche, au aranjat-o astfel încât să nu lase urme și să fie suficient de încăpătoare atât pentru pradă cât și pentru toți participanții la jaf.

Geamurile portierelor au fost vopsite în negru pe interior, bancheta din spate a fost scoasă (ca să încapă ”sacii de bani”), au adus mucuri de țigară luate de prin baruri din alte orașe, au pus nisip și pământ în interiorul mașinii adus tot așa de prin alte zone ale țării. Aceste detalii au fost date anchetatorilor de un martor sub acoperire, la curent cu activitatea infracțională a grupului de tâlhari.

Pană în mărăcini

Hoții au trecut apoi la documentarea pe internet. Au descărcat hărți de pe tot felul de site-uri care să-i ajute să găsească rute pe drumuri forestiere, fără să mai fie nevoie să intre pe șosele intens circulate. Au dat apoi comandă de cagule negre, mănuși și cătușe din plastic pentru imobilizarea proprietarilor.

Ca să se camufleze și mai bine, jefuitorii s-au îmbrăcat în geci grase, negre, iar pe sub haine și-au pus perne să pară grași, tocmai ca să nu poată fi recunoscuți de victime. Peste pantofi și-au tras ciorapi negri, iar în mâini au avut mănuși.

Jaful însă n-a avut atât de mare succes în comparație cu lunile de pregătire intensă. Au reușit să pătrundă în casa oamenilor, dar au avut surpriza să dea peste nepoții patronului, doi copii de 8 și 10 ani și peste bunica lor, o femeie de 64 de ani, deși hoții aveau informația că toți trebuia să fie la o nuntă. Pe cei trei i-au legat, apoi au cerut femeii banii din casă. Doar 37.000 de lei au găsit și câteva bijuterii din aur. Dezamăgiți de pradă, au plecat în fugă sperând să nu fie prinși. Au avut ghinion însă.

Skoda veche cu care s-au deplasat la jaf a cedat în mărăcinișul de pe drumul forestier pe care l-au abordat ca să scape. Planul era ca această mașină să fie dusă în pădure și ascunsă într-o zonă cu multă vegetație. Au încercat să o împingă mai mult spre pădure cu a doua mașina, un 4x4 parcat strategic, dar planul nu funcționat întocmai.

Praful care i-a dat de gol

Skoda avea să fie descoperită ulterior de polițiști, iar urmele găsite în mașină i-a dus direct pe anchetatori către doi dintre hoți. Aceștia uitaseră pe banchetă o parte dintre cătușele din plastic, iar pe anvelope, dar și în interior au fost găsite urme de praf alb similar cu cel din curtea unui depozit din spatele vilei atacate.

Ancheta este încă la început, la acest moment fiind arestați doar doi dintre participanții la jaf. Interceptați în arest, hoții s-au plâns, printre altele, că au greșit ziua atacului, acuzându-se că n-au așteptat ca familia patronului să plece în Maldive unde ar fi trebuit să stea cel puțin trei săptămâni.

Hoții sunt acuzați de tâlhărie calificată și lipsire de libertate, dosarul lor judecându-se la Tribunalul Sibiu.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat