Jaf istoric, de 104 de milioane de dolari, pe cel mai mare aeroport din Canada

Jaf istoric, de 104 de milioane de dolari, pe cel mai mare aeroport din Canada

Un jaf comis pe cel mai mare aeroport din Canada le-a adus hoților un transport incredibil de peste 1.630 de kilograme (peste 1,6 tone) de aur, cu o valoare de aproximativ 104 de milioane de dolari, potrivit Sky News .

AurFoto: Fabrizio Argonauta | Dreamstime.com

Aurul, extras din provincia Onario și care era transportat prin Aeroportul Internațional Toronto Pearson, cel mai mare din țară, era ținut într-o instalație securizată din incinta aeroportului. De pe aeroport, prn care trece aproape jumătate din transportul aerian al Canadei, containerul cu aur urma să fie transferat în străinătate.

Având în vedere dimensiunea transportului, este probabil să fi fost folosit un camion.

Potrivit Toronto Sun, poliția suspectează că jaful a fost comis probabil de către grupări infracționale locale, care vizează adesea porturile și aeroporturile, considerându-le ținte ușoare.

„Încă încercăm să obținem informații exacte despre furt”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției, citat de Bloomberg.

Furtul ar putea fi unul dintre cele mai mari jafuri din istoria recentă. (Foto: Dreamstime.com )


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…