Jaf pe banii noștri în mandatul lui Daea la Ministerul Agriculturii! Sporuri nesimțite pentru baronii ministerului!

Jaf pe banii noștri în mandatul lui Daea la Ministerul Agriculturii! Sporuri nesimțite pentru baronii ministerului!

Sporurile pentru condiții de muncă ajungeau aproape la nivelul unui salariu mediu pe economie, dezvăluie  Newsweek România .

La data de 30 martie 2019, în mandatul lui Petre Daea salariile angaților din Ministerul Agriculturii înregistrau sporuri uriașe.  

Petre Daea avea 21.840 de lei pe lună, adică 3.600 de euro.

Directorul General adjunct primea un salariu de 16.820 de lei, dar și 2.416 lei „spor pentru condiții de muncă”. Directorul general câștiga 16.820 la care se adăuga un spor pentru condiții de muncă de 2.523 de lei sau 2.239 de lei. Un șef de birou primea un salariu de 14.688, iar sporul pentru condiții de muncă era de 1.848 de lei.

Un șef serviciu avea salariu de 14.688 de lei și un spor de salariu de 2.203 lei.

Un auditor primea spor de salariu de 1.117 lei, iar un consilier principal 960 de lei.  

Un auditor superior primea spor de muncă de 1.579 de lei, iar un consilier juridic un spor de 500 lei.

Managerul principal lua un salariu de 14.709 lei și un spor de 2.200 de lei.

Un consilier personal câștiga 6.552 de lei la care se adăuga un spor de aproape 1000 lei.

Directorul de cabinet primea același spor.

Muncitorii luau cel mai mic spor – doar 200 de lei pe lună.  

Banii erau dați conform OUG 11/2018, articolul 34, aliniatul 2 care spune:

(2) Începând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se menține cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

Fiecare doctor din Ministerul Agriculturii primea și 950 de lei lunar la salariu.  

La Agricultură au loc concedieri. „Suntem într-un proces de evaluare a întregului personal din Ministerul Agriculturii și a instituțiilor din subordine și, în opinia noastră, cel puțin 15% din aceste posturi vor fi reduse. Sunt locuri unde procentul va fi mai mare, dar și locuri unde va trebui să angajăm oameni, unde capacitatea lor administrativă este scăzută. În aparatul propriu avem 708 angajați, iar în total, la toate instituțiile și agențiile din subordine, avem 14.239 de angajați. La AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – n.r.) au fost zeci și sute de transferuri de la entități private, fără concurs, foarte mulți dintre angajați neavând nicio legătură cu activitatea care trebuia desfășurată. Am găsit și coafeze și tot felul de ”specialiști” angajați și mulți milițieni, transferați de la firme private, cazuri de meserii mai puțin obișnuite pentru activitatea în AFIR. Toate aceste detașări au încetat de la 1 ianuarie 2020”, a spus ministrul Agriculturii Adrian Oros. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori