Jaful de la Poșta Română. Ce a făcut autorul cu cei 280.000 de lei: „M-am distrat”

Jaful de la Poșta Română. Ce a făcut autorul cu cei 280.000 de lei: „M-am distrat”

Tânărul care a furat un sac de bani dintr-o maşină de transport valori a Poştei Române și care a fost prins vineri a subliniat că făcut acest lucru pentru a se distra.

Tânărul care a plecat cu sute de mii de lei FOTO Arhivă

Autorul le-a spus polițiștilor ca se săturase de viața grea pe care o avea și a cheltuit banii pe haine, pe mese la restaurant și pe închirierea unui apartament în Ploiești, conform Digi 24.

El a fost dus la audieri la Poliția din Chitila și întrebat de jurnaliști de ce a furat banii, a răspuns: „Pentru că nu aveam”. Întrebat, de asemenea, ce a făcut cu banii, a spus: „M-am distrat”. Tânărul nu părea supărat în momentul în care a avut schimburile de replici cu reporterii care așteptau aducerea acestuia.

Angajatul Poștei Române care a fugit marți, 1 noiembrie, cu un sac cu aproape 280 de mii de lei, a fost prins vineri de polițiști, în Ploiești. În urma unui complex de măsuri investigativ- operative, polițiștii orașului Chitila împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov l-au depistat în localitatea Ploiești pe bărbatul, în vârstă de 20 de ani, bănuit de comiterea faptei de furt din data de 1 noiembrie a.c., din autoturismul Poștei Române, a unui sac, ce conținea suma de 278000 lei, informează Poliția într-un comunicat.

Cum a avut loc furtul

Furtul a avut loc marți, 1 noiembrie, în jurul prânzului, în timp ce angajații poștei se deplasau către oficiul poştal din Chiajna. Tânărul de 30 de ani l-a rugat pe șofer să oprească în dreptul unui magazin, pentru a-și cumpăra apă. Acesta a luat sacul cu bani fără ca șoferul să își dea seama şi s-a făcut nevăzut.

Banii furați reprezentau pensiile unor vârstnici din localitatea Chiajna.

Se angajase la Poșta Română cu doar o săptămână înainte

Suspectul se angajase de numai o săptămână la Poșta Română, pe postul de mânuitor de valori. Poșta Română a deschis o anchetă, internă. „Părerea noastră că este o acțiune premeditată. El practic asta face, e mânuitor de valori, are acces la toate valorile care sunt în mașină, şoferul e doar şofer și oferă suport pe zona de transport“, a spus Claudia Bibire, purtător de cuvânt al Poștei Române.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...