Jaful foamei la Cantina socială din Tecuci. Hoții au furat un sac cu 80 kg de fasole

Jaful foamei la Cantina socială din Tecuci. Hoții au furat un sac cu 80 kg de fasole

Ma multe persoane necunoscute au pătruns în sediul clădirii Direcției de Asistență Socială Tecuci și au furat un sac cu fasole de 80 de kg. Este a patra instituție publică din județul Galați călcată de hoți.

Hoții au furat un sac cu fasole FOTO: Arhivă, Adevărul

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Galați, la 30 ianuarie 2023, la ora 8.33, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată telefonic prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta clădirii Direcției de Asistență Socială Tecuci, de unde, dintr-o magazie de alimente, ar fi sustras o cantitate de fasole.

În urma efectuării cercetării la fața locului de către polițiști, s-a stabilit că în cadrul clădirii instituției mai sus menționate funcționează și o cantină socială, care este prevăzută cu o magazie în care sunt depozitate mai multe alimente.

„Persoane necunoscute au pătruns în incinta clădirii, pe un geam termopan, care nu prezintă urme de forțare, iar din magazia de alimente ar fi sustras cantitatea de aproximativ 80 de kg de fasole. Valoarea prejudiciului creat este de circa 800 de lei”, a anunțat Poliția Galați.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care a fost comisă această faptă, identificarea autorilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Jaf la Casa de Asigurări de Sănătate Galați

În ultimele săptămâni, mai multe jafuri au comise în cadrul instituțiilor publice din Galați. Este vorba de sediul Apă Canal, Consiliul Județean și Casa de Asigurări de Sănătate. În niciunul dintre cazuri, hoții nu au fost identificați și prinși.

Pe 27 ianuarie, la Galați, un jaf a avut loc la sediul Casei de Asigurări de Sănătate. Infractorii au forțat un geam și au răvășit mai multe birouri, precum și casieria.

„Din verificările preliminare s-a stabilit faptul că în cursul nopții, în jurul orei 00:36, persoane necunoscute au forțat un geam termopan de la parterul clădirii și au pătruns în interior prin escaladare. Au fost răvășite bunurile din mai multe birouri, precum și din casierie”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Galați.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de tentativă la furt calificat, dar în funcție de rezultatele anchetei încadrarea juridică poate fi schimbată.

Un incident similar a avut loc și la sediul Consiliului Județean Galați , pe 27 decembrie 2022. Spărgătorii au răvășit mai multe birouri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale