Jandarmeria: Este interzisă desfăşurarea simultană a două adunări publice distincte în acelaşi loc

Jandarmeria: Este interzisă desfăşurarea simultană a două adunări publice distincte în acelaşi loc

Este interzisă desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul acestora, precizează Jandarmeria Română, ca reacţie a incidentelor de la Sala Palatului.

Totodată, arată sursa citată, organizarea sau participarea la contramanifestaţii desfăşurate în acelaşi loc şi în acelaşi timp cu adunările publice declarate, indiferent de modul de exprimare, constituie contravenţie dacă nu constituie elementele ale unei infracţiuni.

Aproximativ 80 de persoane protestează sâmbătă în faţa Sălii Palatului, unde se desfăşoară congresul PSD . Trei protestatari au fost ridicaţi de forţele de ordine , fiind duşi la secţia de poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

"În baza Protocolului privind organizarea şi desfăşurarea adunării publice din data de 10 martie nr. 865/6/07.03.2018 aprobat de PMB, Jandarmeria are obligaţia, conform legii, să asigure măsurile de ordine şi siguranţă publică. În legătură cu incidentul de la Sala Palatului, vă informăm că trei persoane au fost conduse la secţia de poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice pentru luarea măsurilor legale. În conformitate cu art.26 din Legea adunărilor publice nr.60/1991, alin.1, lit.e, 'este interzisă desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul acestora'. Tot legea prevede că organizarea sau participarea la contramanifestaţii desfăşurate în acelaşi loc şi în acelaşi timp cu adunările publice declarate, indiferent de modul de exprimare, constituie contravenţie, dacă nu constituie elementele constitutive ale unei infracţiuni", punctează Jandarmeria. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…