Jandarmeria: Participanții la manifestații să continue să își exercite dreptul la libera exprimare în mod pașnic și civilizat

Jandarmeria: Participanții la manifestații să continue să își exercite dreptul la libera exprimare în mod pașnic și civilizat

Jandarmeria Română le cere participanților la manifestații să își exercite dreptul la libera exprimare în mod pașnic și civilizat și atenționează asupra gravității folosirii materialelor pirotehnice la astfel de evenimente.

"Facem un apel către toți participanții la manifestațiile din spațiul public să continue să își exercite dreptul la libera exprimare în mod pașnic și civilizat. Atenționăm asupra gravității folosirii materialelor pirotehnice în condițiile în care în stradă sunt prezenți inclusiv minori. Folosirea acestor materiale contravine legii, poate avea consecințe grave asupra celor din jur, iar panica, de asemenea, poate produce incidente nedorite", se arată într-un mesaj pe pagina de Facebook a Jandarmeriei.

Totodată, Jandarmeria infirmă orice estimare a numărului de participanți.

"Jandarmeria Română nu va face estimări publice, neavând atribuții legale în acest sens sau instrumente specializate, putând face doar o proiecție în vederea dimensionării dispozitivelor de ordine", se menționează în mesaj.

Jandarmeria face apel la cetățeni să nu se implice în conflicte de nicio natură.

"Dacă sunteți martorii unor fapte antisociale, sesizați imediat forțele de ordine! Nu vă implicați în conflicte de nicio natură și respectați indicațiile forțelor de ordine", se mai precizează în mesajul citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...