Jandarmii din capitală sunt mobilizați să asigure ordinea publică la protest

Jandarmii din capitală sunt mobilizați să asigure ordinea publică la protest

Jandarmii au fost mobilizați duminică să asigure ordinea publică pe parcursul protestului organizat în Piața Universității, a declarat pentru AGERPRES Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei capitalei.

*LIVE UPDATE Proteste față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse

El a precizat că protestarii au blocat circulația pe bulevardul Magheru, între Piața Universității și Piața Victoriei, subliniind că deocamdată nu se cunosc intențiile acestora.

"La ora 17.00 s-au adunat și la 18.15 au blocat circulația pe bulevardul Magheru. Nu avem cu cine să discutăm, nefiind un lider, un organizator, să le aflăm intențiile. Noi asigurăm ordinea publică", a completat Enache.

În jurul orei 19.30, protestatarii, care își manifestă nemulțumirea față de modificările care ar putea fi aduse legislației penale, se apropiau de Guvern.

Primii manifestanți au ajunseseră deja în Piața Victoriei, urmând să li se alăture și ceilalți protestatari care au mărșăluit pe bd. Lascăr Catargiu.

Mii de persoane protestează duminică seara față de ordonanțele de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

AGERPRES/(A,AS—autor: Mihaela Tudorache, editor: Diana Dumitru, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...