„JANDARMUL” de la Ambasada SUA îi dă peste RÂT ȚĂRĂNOIULUI de la Teleorman!

„JANDARMUL” de la Ambasada SUA îi dă peste RÂT ȚĂRĂNOIULUI de la Teleorman!

Ambasadorul SUA, poziție fără echivoc despre Legea Defăimării, promovată de Liviu Dragnea: Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu prețul libertății de exprimare. 

"Protejarea libertatii de exprimare, chiar si in cazurile in care exprimarea aleasa ofenseaza, este un aspect fundamental al unei societati democratice sanatoase", arată ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, intr-o declaratie de presa. Klemm arata ca "politica Guvernului SUA este clara... Condamnam discriminarea si ura, dar in acelasi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare".

Declaratia de presa integrala a ambasadorului SUA la Bucuresti

"Referitor la proiectul legislativ cu titlul 'Proiect de Lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup', politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase. Condamnăm discriminarea şi ura, dar în acelaşi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare. Aşa cum a declarat preşedintele Obama: 'Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranţei care se ridică împreună împotriva bigotismului..."

Reamintim ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, este initiatorul proiectului numit Lege privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup. Proiectul introduce conceptul de defaimare sociala si prevede infiintarea unui departament nou in cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, un departament cu atributii de control si reglementare.

Printre multele sale atributii, Departamentul pentru Promovarea Demnitatii Umane si Tolerantei din cadrul CNCD se va amesteca si in mass-media.

Potrivit proiectului, Departamentul "elaboreaza si actualizeaza anual, dupa consultarea organizatiilor profesionale reprezentative din mass-media, Ghidul de bune practici pentru promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup in mass-media". Acelasi Departament va avea si atributii de monitorizare a televiziunilor si radiourilor, alaturi de CNA. De asemenea, are printre atributii "selectia si acordarea de diplome, titluri sau distinctii anuale institutiilor media care s-au remarcat prin promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele grup".

Proiectul de lege a trecut de Senat si a fost aprobat de comisiile parlamentare din Camera Deputatilor cu cateva amendamente. El urmeaza sa intre in plenul Camerei Deputatilor pentru votul final.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 Așa o fi?

4 Ea este cea mai bună „influenceră” din România...

5 Citiți și voi câtă brânză a cumpărat BNR