Japonezii...

Japonezii...

Un avion de linie japonez a fost forțat să se întoarcă chiar de deasupra pistei de aterizare de la destinație și să zboare aproape 1.000 de kilometri înapoi către Tokyo, pentru că a întârziat 10 minute, iar aeroportul s-a închis.

Zborul JL331 al companiei Japan Airlines a fost întors din drum chiar în momentul în care se pregătea să aterizeze pe aeroportul Fukuoka, duminică, 19 februarie, pentru că ajuns la destinație la ora 22.10, la 10 minute după ce programul s-a încheiat, potrivit Business Insider , care citează presa japoneză.

Pasagerii cursei ar fi trebui să ajungă la destinație în 2 ore, însă călătoria lor a durat până la urmă 16 ore.

Avionul s-a întors către aeroportul Tokyo Haneda, dar avea prea puțin combustibil pentru întreaga călătorie, așa că a trebuit să aterizeze și să alimenteze la Osaka, după care a plecat spre Tokyo. Aici, pasagerii au fost cazați în hoteluri și au zburat către Fukuoka a doua zi dimineață.

La Fukuoka este interiză orice aterizare după ora 22:00, pentru că aeroportul se află în vecinătatea unei zone locuite, iar oamenii ar putea fi deranjați de zgomot, au declarat reprezentanții aeroportului pentru presa japoneză. Prin urmare, aeroportul este practic închis după ora 22:00.

Zborul respectiv era programat să plece din Tokyo duminică, la ora 18:30, și să aterizeze la Fukuoka la 20:30, dar avionul a decolat abia în jurul orei 20:00, din cauza vremii nefavorabile.

Urma să aterizeze la ora 21:56 și a și primit aprobarea pentru această oră, însă a întârziat doar câteva minute și nu i s-a mai permis aterizarea.

Avionul, care transporta 335 de pasageri, a aterizat înapoi la Tokyo la 2:50, după escala pentru alimentare.

Japan Airlines a precizat că a suportat toate costurile suplimentare ale pasagerilor - taxi și cazare la hotel.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...