Japonia a ordonat interceptarea oricărei rachete nord-coreene care ar viza teritoriul nipon

Japonia a ordonat interceptarea oricărei rachete nord-coreene care ar viza teritoriul nipon

Japonia a ordonat forţelor sale armate să intercepteze orice rachetă nord-coreeană care i-ar viza teritoriul, în urma tirurilor de rachete balistice efectuate la sfârşitul lui martie, potrivit presei nipone.

Japonia a ordonat interceptarea oricărei rachete nord-coreene care ar viza teritoriul nipon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Apărării Itsunori Onodera a dat acest ordin joi, ca răspuns faţă de lansarea pe 26 martie către Marea Japoniei - numită Marea de Est de către coreeni - a două rachete balistice nord-coreene cu rază medie de acţiune, potrivit agenţiei Kyodo, care citează o sursă guvernamentală.

Aceste rachete sunt susceptibile să atingă teritoriul japonez.

În urma ordinului ministrului, un distrugător echipat cu sistemul antirachetă AEGIS a fost mobilizat în Marea Japoniei, tot potrivit Kyodo.

Japonia a mai ordonat, în trecut, mobilizarea acestor baterii antirachetă, şi anume în aprilie 2013, după ce Phenianul a lansat o rachetă cu rază lungă de acţiune, un tir considerat de către occidentali şi Japonia un test de rachetă balistică, urmat la câteva luni de al treilea test nuclear.

Secretarul american al Apărării Chuck Hagel a anunţat duminică faptul că Statele Unite prevăd să trimită în Japonia două nave echipate cu sisteme antirachetă de tip AEGIS care să se alăture celor cinci deja prezente în această ţară, pentru a răspunde ameninţării nord-coreene.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?