Japonia: Anunțul oficial de sâmbătă privind logodna prințesei Mako, amânat din cauza ploilor torențiale

Japonia: Anunțul oficial de sâmbătă privind logodna prințesei Mako, amânat din cauza ploilor torențiale

Agenția casei imperiale japoneze a informat vineri că anunțul de sâmbătă privind logodna prințesei Mako, nepoata cea mai mare a împăratului Akihito, va fi amânat, în contextul decesului a șapte persoane în urma precipitațiilor masive înregistrate în sud-vestul Japoniei, informează agenția Kyodo.

Prințesa Mako, în vârstă de 25 de ani, și partenerul său de aceeași vârstă, Kei Komuro, urmau să susțină o conferință de presă sâmbătă după-amiaza, după anunțul oficial, însă în semn de considerație față de suferințele prin care trec persoanele din zonele afectate de inundații, cuplul a decis amânarea evenimentului pentru a dată care va fi precizată ulterior, potrivit unui înalt responsabil al Agenției.

Sâmbătă, împăratul Akihito trebuia să aprobe logodna celor doi tineri, care s-au cunoscut la universitate, iar ulterior Shinichiro Yamamoto, secretarul Agenției casei imperiale japoneze, urma să susțină o conferință de presă în care să facă anunțul.

Potrivit responsabilului citat, împăratul Akihito și împărăteasa Michiko, dar și părinții prințesei Mako, prințul Akishino și prințesa Kiko, au aprobat decizia de a amâna evenimentul.

Nunta celor doi este așteptată să aibă loc anul viitor, potrivit surselor Agenției.

În trecut, evenimente neașteptate au întârziat și anunțul logodnei fiicei împăratului, Sayako Kuroda. Agenția casei imperiale intenționa să anunțe logodna cu angajatul guvernamental Yoshiki Kuroda în noiembrie 2004, însă anunțul a fost amânat până pe 18 decembrie după ce un cutremur uriaș a lovit prefectura Niigata. Ulterior, prințesa Takamatsu, mătușa împăratului, a decedat în ziua respectivă, astfel încât anunțul a fost din nou amânat până la 30 decembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”