Japonia: Anunțul oficial de sâmbătă privind logodna prințesei Mako, amânat din cauza ploilor torențiale

Agenția casei imperiale japoneze a informat vineri că anunțul de sâmbătă privind logodna prințesei Mako, nepoata cea mai mare a împăratului Akihito, va fi amânat, în contextul decesului a șapte persoane în urma precipitațiilor masive înregistrate în sud-vestul Japoniei, informează agenția Kyodo.

Prințesa Mako, în vârstă de 25 de ani, și partenerul său de aceeași vârstă, Kei Komuro, urmau să susțină o conferință de presă sâmbătă după-amiaza, după anunțul oficial, însă în semn de considerație față de suferințele prin care trec persoanele din zonele afectate de inundații, cuplul a decis amânarea evenimentului pentru a dată care va fi precizată ulterior, potrivit unui înalt responsabil al Agenției.

Sâmbătă, împăratul Akihito trebuia să aprobe logodna celor doi tineri, care s-au cunoscut la universitate, iar ulterior Shinichiro Yamamoto, secretarul Agenției casei imperiale japoneze, urma să susțină o conferință de presă în care să facă anunțul.

Potrivit responsabilului citat, împăratul Akihito și împărăteasa Michiko, dar și părinții prințesei Mako, prințul Akishino și prințesa Kiko, au aprobat decizia de a amâna evenimentul.

Nunta celor doi este așteptată să aibă loc anul viitor, potrivit surselor Agenției.

În trecut, evenimente neașteptate au întârziat și anunțul logodnei fiicei împăratului, Sayako Kuroda. Agenția casei imperiale intenționa să anunțe logodna cu angajatul guvernamental Yoshiki Kuroda în noiembrie 2004, însă anunțul a fost amânat până pe 18 decembrie după ce un cutremur uriaș a lovit prefectura Niigata. Ulterior, prințesa Takamatsu, mătușa împăratului, a decedat în ziua respectivă, astfel încât anunțul a fost din nou amânat până la 30 decembrie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion