Japonia ia în considerare desfășurarea de rachete cu rază lungă de acțiune pentru a contracara China

Japonia ia în considerare desfășurarea de rachete cu rază lungă de acțiune pentru a contracara China

Japonia ia în considerare desfășurarea a 1.000 de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune pentru a-și spori capacitatea de contraatac împotriva Chinei, a informat duminică ziarul Yomiuri.

Japonia vrea să-și sporească capacitatea de contraatac împotriva Chinei / Foto Arhivă

Rachetele n-ar fi propriu-zis noi, doar unele care se află deja în arsenalul armatei japoneze și care urmează a fi modificate pentru a avea o rază de acțiune extinsă până la 1.000 km, a scris cotidianul, citând surse guvernamentale.

Armele, lansate de nave sau avioane, vor fi staționate în principal în jurul insulelor Nansei din sud și vor putea ajunge în zonele de coastă din Coreea de Nord și China, a spus Yomiuri.

Reprezentanții Ministerului de Externe al Japoniei nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii, scrie Reuters.

Japonia, care interpretează constituția sa postbelică de renunțare la război astfel încât să-și poată folosi armata exclusiv pentru autoapărare, și-a mărit cheltuielile militare și a adoptat o strategie mai asertivă în ultimii ani. Dar, printre alte limite autoimpuse în privința armelor care pot lovi ținte de pe pământ străin, până acum s-a abținut de la desfășurarea de rachete cu rază lungă de acțiune.

Tensiunile regionale s-au întețit în această lună după o vizită a lui Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților din SUA, în Taiwan, țară care care se auto-guvernează, dar despre care China consideră că-i este în subordine. Beijingul a lansat rachete lângă Taiwan și în zona de excludere economică a Japoniei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia