Japonia: Împăratul Akihito şi-a anulat activităţile pentru a se odihni după ce a fost diagnosticat cu anemie cerebrală

Japonia: Împăratul Akihito şi-a anulat activităţile pentru a se odihni după ce a fost diagnosticat cu anemie cerebrală

Împăratul japonez Akihito şi-a anulat activităţile prevăzute în cursul zilei de luni după ce a fost diagnosticat cu anemie cerebrală, iar medicii i-au recomandat repaus, a comunicat Agenţia Casei Imperiale nipone, relatează AFP şi Reuters.

'Majestatea sa, împăratul Akihito, s-a simţit foarte rău în jurul orei 04:00 dimineaţa (duminică, 21:00 GMT), suferind de greţuri, ameţeli şi transpiraţie excesivă, din cauza unei anemii cerebrale', a confirmat şi purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga.

Activităţile din cursul zilei au fost anulate, deoarece 'împăratul are nevoie de odihnă', a indicat purtătorul de cuvânt, menţionând că nu a fost stabilit încă nimic pentru zilele următoare.

În ultimii ani, Akihito a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord şi a fost tratat pentru cancer de prostată. El a declarat în august 2016 că se teme că vârsta îl va împiedica să-şi îndeplinească îndatoririle ce îi revin ca 'simbol la poporului şi unităţii naţiunii'.

Akihito, în vârstă de 84 de ani, este cel de-al 125-lea împărat al Japoniei. El urmează să abdice în aprilie 2019, după ce o lege specială l-a autorizat să renunţe la tronul imperial, pe care a urcat în ianuarie 1989. Moştenitorul său este prinţul Naruhito, în vârstă de 58 de ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Așa arată decăderea unei dive...

4 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…