Japonia: Împăratul, în suferinţă, forţat să-şi anuleze activităţile pentru a doua zi consecutiv

Japonia: Împăratul, în suferinţă, forţat să-şi anuleze activităţile pentru a doua zi consecutiv

Împăratul Japoniei, Akihito, în vârstă de 84 de ani, a fost obligat să-şi suspende activităţile şi marţi, pentru a doua zi consecutiv, după ce a fost diagnosticat cu anemie cerebrală, iar medicii i-au recomandat repaus, a comunicat Agenţia Casei Imperiale nipone, citată de AFP.

Suveranul nipon încă se simte rău. El suferă de "o durere uşoară de stomac şi de vertij", a indicat un purtător de cuvânt al instituţiei citate.

Împăratul "se va odihni şi astăzi şi îşi va amâna îndatoririle oficiale", a adăugat el, fără să precizeze cât va dura această perioadă de convalescenţă.

Anemia cerebrală rezultă în urma unui flux sanguin insuficient în creier, provocând ameţeli şi greaţă.

Akihito, al 125-lea împărat al Japoniei, a urcat la tron în ianuarie 1989. El a avut probleme grave de circulaţie în trecut şi a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord deschis în februarie 2012 din cauza îngustării a două artere. Se aşteaptă ca acesta să se retragă la sfârşitul lunii aprilie 2019, în baza unei legi speciale care îi permite să abdice. Moştenitorul său este prinţul Naruhito, în vârstă de 58 de ani.

În august 2016, Akihito a rostit un discurs remarcabil la televiziune, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la riscurile ca odată cu înaintarea în vârstă să nu mai poată continua să-şi exercite obligaţiile care îi revin ca "simbol al poporului şi unităţii naţiunii". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...