Japonia, lovită de un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade în Tokio şi împrejurimi

Japonia, lovită de un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade în Tokio şi împrejurimi

Risc Seismic

Tokio și împrejurimile sale au fost zdruncinate de un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade, care a dus la oprirea circulaţiei unor trenuri de mare viteză, dar nu a dus la emiterea unei avertizări de tsunami, transmite AFP, scrie Agerpres.

Seismograf FOTO: Shutterstock

Seismul s-a produs la ora 9:08 a.m. (00:08 GMT) în departamentul Ibaraki (nord-est de Tokio), la o adâncime de aproximativ 50 de kilometri, a informat Agenţia de Meteorologie din Japonia.

Autoritățile nu au raportat pagube sau răniţi imediat după cutremurul , care a dus la suspendarea circulaţiei trenurilor de mare viteză Shinkansen între Tokio şi Koriyama, în departamentul Fukushima, din cauza unei întreruperi a energiei electrice.

Hiroyuki Sanada, un oficial din cadrul Autorităţii de Securitate Nucleară din Japonia, a declarat că nu a fost raportată „nicio anomalie” la centrala nucleară Tokai Daini din Ibaraki, care a fost închisă pentru verificări de securitate .

La începutul lui ianuarie, un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade a afectat peninsula Noto de pe coasta Mării Japoniei. Seismul de atunci a dus la moartea a peste 230 de persoane şi prăbuşirea multor clădiri.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat