Japonia, oameni buni...

Japonia, oameni buni...

Japonia introduce un robot umanoid enorm care va circula pe șinele de tren și va lucra la întreținerea rețelei feroviare care se află în serviciul companiei care l-a proiectat.

Seamănă cu un robot răuvoitor din filmele SF ale anilor ’80, însă noul angajat umanoid al companiei West Japan Railway a fost proiectat pentru alte scopuri, scrie The Guardian .

Robotul, care are brațe enorme ce pot fi echipate cu lame sau pensule, un cap semănător lui Wall-E și ochi din sticlă, poate circula pe șine și va fi folosit pentru lucrări de întreținere.

Operatorul său va sta într-o cabină de pilotaj, „văzând” prin ochii robotului prin intermediul camerelor, și va putea acționa mâinile sale puternice de la distanță.

Cu o rază de acțiune verticală de 12 metri, robotul poate folosi diverse atașamente pentru brațele sale pentru a transporta obiecte de până la 40 kg, pentru a vopsi sau pentru a folosi un fierăstrău cu lanț.

Deocamdată, sarcina principală a robotului se va concentra pe tăierea ramurilor copacilor de-a lungul șinelor și pe vopsirea cadrelor metalice care țin cablurile deasupra trenurilor, a spus compania.

Tehnologia este necesară în contextul deficitului de muncitori în Japonia, precum și pentru reducerea accidentelor, cum ar fi căderea lucrătorilor de pe locuri înalte sau electrocutarea.

„În viitor, sperăm să folosim roboți pentru toate tipurile de operațiuni de întreținere a infrastructurii noastre”, iar acest lucru ar trebui să ofere baza unui studiu de caz pentru cum să facem față lipsei de forță de muncă, a declarat președintele companiei, Kazuaki Hasegawa.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini stupefiante cu Reghecampf în studioul Pro TV

2 „Pleacă domnul Hideg și nu mai vine înapoi!” / Stenograme din dosarul generalilor Coldea și Dumbravă

3 Episod spectaculos din bătălia nevăzută de deasupra Mării Negre între avioane decolate din România și avioane rusești

4 „Mașina mea electrică mi-a distrus sufletul, abia aștept să mă întorc la benzină”

5 Boala gravă care afectează tot mai mulți români. Avertismentul unui chirurg: Cu cât așteptăm mai mult, cu atât lucrurile se complică!