Japonia: Tokyo a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu coronavirus din ultimele două luni

Japonia: Tokyo a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu coronavirus din ultimele două luni

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice, Tokyo a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu coronavirus în aproape două luni, relatează dpa.

Guvernul prefecturii metropolitane Tokyo a raportat miercuri 920 de noi cazuri de COVID-19 în decurs de 24 de ore, cel mai mare număr zilnic după 13 mai, când capitala Japoniei a înregistrat 1.010 de noi infectări.

Creşterea ratelor de infectare alimentează îngrijorarea multor locuitori care se tem că Jocurile Olimpice ar putea deveni un eveniment care facilitează răspândirea bolii. Cu toate acestea, organizatorii JO au dat asigurări că totul se va desfăşura "în siguranţă".

Tokyo se află în prezent într-o stare de semi-urgenţă, în vigoare până pe 11 iulie, după ce au fost ridicate reguli mai stricte pe 20 iunie după aproximativ două luni.

Se pare că guvernul nipon are în vedere extinderea stării de semi-urgenţă cu încă o lună, ceea ce ar însemna că măsura va fi în vigoare în timpul Jocurilor Olimpice, care urmează să înceapă pe 23 iulie.

Conform mass-media, organizatorii JO ar urma să se întâlnească joi cu reprezentanţi ai guvernului central, ai guvernului metropolitan din Tokyo şi cu cei ai Comitetelor Internaţionale Olimpic şi Paralimpic, pentru a discuta accesul spectatorilor la Jocuri.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

3 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…

4 VIDEO Trei români beți au devastat un bar în Italia, i-au bătut pe angajați și pe proprietar

5 Avertisment / „Varianta Omicron are 50 de mutaţii şi se răspândeşte cu rapiditate”