Jaqueline Cristian, meci de două zile la Praga: Semifinală sufocantă pentru jucătoarea din România

Jaqueline Cristian, meci de două zile la Praga: Semifinală sufocantă pentru jucătoarea din România

Jaqueline Cristian a fost învinsă de japoneza Nao Hibino, cu 6-4, 6-7 (2/7), 6-3, luni, în semifinalele turneului WTA 250 de la Praga, dotat cu premii totale de 259.303 dolari. Meciul fusese suspendat duminică din cauza ploii la scorul de 5-2 şi 15-15 în setul al treilea pentru niponă.

Jaqueline Cristian s-a oprit în semifinalele turneului de la Praga. FOTO: Arhiva Adevărul

Programul a fost perturbat din cauza ploii sâmbătă şi duminică, iar meciul, care trebuia să aibă loc iniţial sâmbătă, a început duminică, dar a fost întrerupt, mai întâi, de în setul secund, la 3-1 şi avantaj pentru Jaqueline Cristian, iar apoi în setul al treilea la 1-1 şi 40-34 pentru japoneză, înainte ca organizatorii să anunţe suspendarea sa definitivă.

De remarcat că românca a condus cu 4-1 în primul set, dar a pierdut cinci ghemuri la rând. Jaqueline Cristian a condus cu 4-1 şi în setul secund, dar a avut nevoie de tiebreak pentru a se impune. Deşi a început decisivul cu break, Cristian i-a permis adversarei să se desprindă la 2-2 cu trei ghemuri consecutive.

Jaqueline Cristian (25 ani, 122 WTA), care a învins-o surprinzător în primul tur pe cehoaica Marie Bouzkova, principala favorită, s-a ales cu un cec de 11.276 dolari şi 110 puncte WTA.

Hibino (28 ani, 136 WTA) a câştigat singurul meci anterior cu Jaqueline Cristian, anul acesta, în calificări la Auckland, cu 6-4, 4-6, 6-2. Nao Hibino, intrată pe tablou la Praga din postura de ''lucky loser'', va juca, luni, atât finala de simplu, contra cehoaicei Linda Noskova, cât şi pe cea de dublu, alături de Oksana Kalaşnikova (Georgia).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat