Jaqueline Cristian, triumf la Zagreb și salt spectaculos în clasamentul mondial

Jaqueline Cristian, triumf la Zagreb și salt spectaculos în clasamentul mondial

Jaqueline Cristian, numărul 159 WTA, a avut un parcurs excelent la turneul ITF de la Zagreb. Românca s-a impus în finală în trei seturi împotriva germancei Ella Seidel, după un meci extrem de disputat, scor 6-1, 3-6, 7-6 (0). Partida a durat o oră și 53 de minute și a fost decisă în tie-break, câștigat categoric de jucătoarea noastră.

Jaqueline Cristian se apropie de Top 100 mondial. Foto EPA EFE

Jucătoarea în vârstă de 24 de ani va încasa 60.00 de euro, și va urca până pe locul 133 mondial, făcând un salt de 26 de poziții. Asta în condițiile în care pe 22 aprilie era pe locul 180 WTA. La începutul lui 2022, Jaqueline Cristian se afla pe locul 58 în clasamentul mondial.

Românca a pierdut un singur set tot turneul , chiar în finala de la Zagreb, și a câștigat turneul după ce a disputat atât semifinala, cât și ultimul act, în aceeași zi. Pentru cei de-al 14-lea turneu ITF din carieră, Jaqueline Cristian a început ziua în fața franțuzoaicei Carole Monnet (21 de ani), locul 203 WTA, pe care a învins-o în două seturi, scor 6-4, 6-3.

Finala a urmat la scurt timp după această partidă, însă Cristian s-a descurcat excelent în fața nemțoaicei de pe locul 482 WTA. În acest an, jucătoarea din România a prins o semifinală la Koper (Slovenia) și a câștigat turneul de la Palmanova (Spania), tot din categoria ITF.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina