Jaqueline Cristian va juca cu japoneza Nao Hibino pentru un loc în finala turneului de tenis de la Praga

Jaqueline Cristian va juca cu japoneza Nao Hibino pentru un loc în finala turneului de tenis de la Praga

Jucătoarea japoneză de tenis Nao Hibino (136 WTA) va fi adversara româncei Jaqueline Cristian în semifinalele turneului WTA 250 de la Praga, dotat cu premii totale de 259.303 dolari.

Jaqueline Cristian FOTO Getty Images

Vineri, în sferturi, Hibino a eliminat-o în două seturi, 6-1, 6-2, după doar o oră şi zece minute de joc, pe cehoaica Tereza Martincova (109 WTA). Hibino şi Cristian s-au mai întâlnit o singură dată, chiar în acest an, în ianuarie, în calificările la turneul WTA 250 de la Auckland (Noua Zeelandă), când nipona s-a impus cu 6-3, 4-6, 6-2.

Aşa cum se ştie, Jaqueline Cristian s-a calificat în penultimul act la Praga, vineri, după ce a întrecut-o pe jucătoarea ucraineană Katerina Baindl (ex-Kozlova), cu 6-4, 1-6, 6-2.

Jaqueline Cristian (25 ani, 122 WTA), care a învins-o surprinzător în primul tur pe cehoaica Marie Bozukova, principala favorită, a câştigat după două ore şi patru minute de joc. Românca a luat primul set cu 6-4, după două break-uri în finalul actului.Baindl a dominat setul secund, adjudecat cu 6-1.

În decisiv, Jaqueline Cristian a început excelent şi a condus cu 3-0, Baindl s-a apropiat la 3-2, dar reprezentanta noastră a păstrat controlul jocului, impunându-se cu 6-2.

Singura confruntare anterioară dintre Jaqueline Cristian şi Katerina Baindl (29 ani, 98 WTA) s-a încheiat cu victoria româncei, cu 4-6, 6-4, 6-2, în iulie 2017, în primul tur la Bucureşti.

Jaqueline Cristian, care a reuşit 4 aşi, dar a comis şi 4 duble greşeli în meciul de vineri, şi-a asigurat un cec de 11.276 dolari şi 110 puncte WTA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat