Jean-Claude Juncker: Țin o listă cu oamenii care m-au trădat

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a dezvăluit că ține "o mică listă neagră" în care își notează numele oamenilor care l-au trădat, scrie cotidianul britanic The Guardian, care speculează că pe această listă s-ar putea regăsi nume precum cel al premierului ungar Viktor Orban, acuzat de derive autoritare, sau ale unor "britanici perfizi", cum ar fi Boris Johnson și Nigel Farage.

"Țin o mică listă neagră numită 'Le Petit Maurice' (Micul Maurice) în care, în ultimii 30 de ani, am notat atunci când cineva m-a trădat", a declarat Juncker pentru cotidianul belgian Le Soir. Șeful executivului european a explicat că lista nu este plină, deoarece oamenii "rar mă trădează". "Nu sunt răzbunător, dar am o memorie bună", a adăugat el.

Juncker spune că ține această listă încă din timpul celor 18 ani cât s-a aflat în fruntea guvernului luxemburghez. "Fiți atenți. Micul Maurice vă așteaptă", îi avertizează el pe cei care îl atacă.

The Guardian comentează că, deși este tentant să ne imaginăm că pe lista lui Juncker apare și numele liderului demisionar al UKIP, Nigel Farage, Juncker spune că-l respectă pe Farage și îl consideră "foarte distractiv" și erudit.

Dar Juncker, cunoscut pentru îmbrățișările sale exuberante și pentru felul în care își întâmpină invitații, cu câte-o palmă dată pe spinare, s-a străduit totodată să explice că de fapt nu l-a îmbrățișat pe Farage atunci când s-au întâlnit ultima dată, în Parlamentul European de la Strasbourg, după referendumul din Marea Britanie în care a câștigat tabăra Brexit.

"I-am șoptit ceva la ureche și nu era un compliment. Din fotografii rămâneai cu impresia că l-aș fi îmbrățișat", a spus Juncker. El a adăugat că îl numește în mod constant "dictator" pe Viktor Orban și a apreciat că umorul său este mai degrabă calculat, decât cinic.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

2 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

5 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion