Jean-Claude Juncker: Țin o listă cu oamenii care m-au trădat

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a dezvăluit că ține "o mică listă neagră" în care își notează numele oamenilor care l-au trădat, scrie cotidianul britanic The Guardian, care speculează că pe această listă s-ar putea regăsi nume precum cel al premierului ungar Viktor Orban, acuzat de derive autoritare, sau ale unor "britanici perfizi", cum ar fi Boris Johnson și Nigel Farage.

"Țin o mică listă neagră numită 'Le Petit Maurice' (Micul Maurice) în care, în ultimii 30 de ani, am notat atunci când cineva m-a trădat", a declarat Juncker pentru cotidianul belgian Le Soir. Șeful executivului european a explicat că lista nu este plină, deoarece oamenii "rar mă trădează". "Nu sunt răzbunător, dar am o memorie bună", a adăugat el.

Juncker spune că ține această listă încă din timpul celor 18 ani cât s-a aflat în fruntea guvernului luxemburghez. "Fiți atenți. Micul Maurice vă așteaptă", îi avertizează el pe cei care îl atacă.

The Guardian comentează că, deși este tentant să ne imaginăm că pe lista lui Juncker apare și numele liderului demisionar al UKIP, Nigel Farage, Juncker spune că-l respectă pe Farage și îl consideră "foarte distractiv" și erudit.

Dar Juncker, cunoscut pentru îmbrățișările sale exuberante și pentru felul în care își întâmpină invitații, cu câte-o palmă dată pe spinare, s-a străduit totodată să explice că de fapt nu l-a îmbrățișat pe Farage atunci când s-au întâlnit ultima dată, în Parlamentul European de la Strasbourg, după referendumul din Marea Britanie în care a câștigat tabăra Brexit.

"I-am șoptit ceva la ureche și nu era un compliment. Din fotografii rămâneai cu impresia că l-aș fi îmbrățișat", a spus Juncker. El a adăugat că îl numește în mod constant "dictator" pe Viktor Orban și a apreciat că umorul său este mai degrabă calculat, decât cinic.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

4 Marfă pentru DNA! Ce-am anunțat sâmbăta trecută se întâmplă! Măcel în PSD Olt! Stănescu l-a ras pe Ciocan din …

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend