Jean-Claude Juncker va fi operat pentru un anevrism

Jean-Claude Juncker va fi operat pentru un anevrism

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, în vârstă de 64 de ani, va fi operat pe 11 noiembrie pentru un anevrism, informează joi AFP.

''Preşedintele Juncker va fi supus unei intervenţii chirurgicale pe 11 noiembrie pentru tratarea unui anevrism'', a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Mina Andreeva, care a confirmat astfel informaţii primite anterior de AFP de la apropiaţi ai şefului executivului european.

Conform anturajului preşedintelui CE, este vorba despre un anevrism de aortă descoperit în zona abdomenului. În luna august, Jean-Claude Juncker a mai fost supus unei intervenţii chirurgicale de colecistectomie (extirpare a vezicii biliare).

Pe durata spitalizării sale, interimatul la conducerea executivului comunitar va fi asigurat de prim-vicepreşedintele Frans Timmermans, a mai spus purtătoarea de cuvânt, asigurând că ''preşedintele Juncker va reveni pentru transferul atribuţiilor către noua Comisie'' condusă de Ursula von der Leyen.

Dificultăţile întâlnite de aceasta din urmă în formarea echipei sale după ce comisii ale Parlamentului European au respins trei propuneri de comisari (din partea României, Ungariei şi Franţei) au întârziat învestirea noii Comisii Europene, care era programată pentru 1 noiembrie.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…