Jeff Bezos nu mai este al doilea cel mai bogat om din lume. Un magnat indian i-a luat locul

Jeff Bezos nu mai este al doilea cel mai bogat om din lume. Un magnat indian i-a luat locul

Jeff Bezos nu mai este al doilea cel mai bogat om din lume. Miliardarul a fost detronat de pe locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume de un magnat indian.

Jeff Bezos nu mai este al doilea cel mai bogat om din lume. Un magnat indian i-a luat locul

Magnatul indian Gautam Adani a devenit al doilea cel mai bogat om din lume, după Elon Musk, care rămâne pe primul loc cu o avere estimată la 260 de miliarde de dolari, potrivit unui top realizat de Bloomberg.

Gautam Adani a devenit prima persoană din Asia care a reușit să obțină o clasare atât de înaltă pe lista celor mai bogați oameni din lume. El a avut nevoie de mai puțin de un an pentru a ajunge pe locul 2, după ce la începutul acestui an era pe locul 14.

După o lungă durată de timp în care topul a fost dominat de antreprenori din tehnologie, a venit rândul unui magnat indian să ajungă în primele poziții dintr-un domeniu total diferit. Adami are o avere estimată la 146.9 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a banilor provin din conglomeratul Adani Group care operează mai multe afaceri în domeniul portual și cel al cărbunelui.

Acțiunile indianului au crescut în ultimii 2 ani cu peste 1.000% datorită încrederii acordate investitporilor puterii conglomeratului în domeniul energiei regenerabile, dar și în infrastructură, a căror dezvoltare a devenit prioritară în mandatul premierului Narendra Modi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro