Jeff Bezos respinge ideea ca sala de lectură a unei biblioteci din Washington să-i poarte numele

Jeff Bezos respinge ideea ca sala de lectură a unei biblioteci din Washington să-i poarte numele

Antreprenorul american Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon şi cel mai bogat om din lume, potrivit revistei Forbes, a cerut vineri Fundaţiei Bibliotecilor Publice din Washington ca sala de lectură a uneia dintre bibliotecile din capitala SUA să nu-i poarte numele, în ciuda faptului că miliardarul făcuse o donaţie importantă, transmite EFE.

Anul trecut, Bezos a donat fundaţiei 2,7 milioane de dolari, cea mai mare donaţie primită vreodată de această organizaţie, iar din acest motiv directorul executiv al fundaţiei, Richard Reyes Gavilan, a recomandat ca sala de lectură a bibliotecii Martin Luther King Jr. să se numească "Sala de lectură Bezos".

Dar propunerea a provocat furia locuitorilor şi activiştilor de la Washington, care au declanşat o campanie în cadrul căreia au trimis peste 17.000 de scrisori prin care cereau ca sala de lectură să nu poarte numele lui Bezos, personalitate care generează o respingere de proporţii în rândul stângii progresiste, scrie EFE.

Într-o scrisoare adresată directorului executiv al Fundaţiei, Bezos a sugerat ca, în locul numelui său, sala de lectură să se numească Toni Morrison, după prima femeie de culoare laureată a premiului Nobel pentru literatură. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia