Jerome Boateng, condamnat pentru vătămare corporală: Decizie-șoc în sportul din Germania

Jerome Boateng, condamnat pentru vătămare corporală: Decizie-șoc în sportul din Germania

Justiţia germană l-a condamnat, miercuri seară, pe fotbalistul german Jerome Boateng (Olympique Lyon), la o amendă de 1,2 milioane de euro pentru agresarea fostei sale partenere şi mama celor doi copii ai săi în 2018, informează AFP.

Jerome Boateng și-a pătat imaginea după un caz ultramediatizat. FOTO: Facebook

Tribunalul din Munchen, care a judecat acest caz în apel, a apreciat că fostul internaţional, câştigător al Cupei Mondiale din 2014, s-a făcut vinovat pentru vătămări corporale şi injurii împotriva femeii. Totodată, Boateng a beneficiat de o uşoară reducere a pedepsei pronunţate în prima instanţă. În septembrie 2021, el a fost condamnat la o amendă de 1,8 milioane de euro.

De fondurile din amendă vor trebui să beneficieze în principal asociaţiile de susţinere a femeilor victime ale violenţelor. Judecătorii au respins însă rechizitoriul Parchetului, care ceruse o pedeapsă de 18 luni de închisoare cu suspendare. La rândul său, Jerome Boateng a respins în cursul procesului în apel acuzaţiile la adresa sa.

Victima a relatat că, atunci când se aflau în vacanţă în Caraibe, jucătorul a aruncat spre ea cu o lanternă, în timpul unei dispute. După ce a ratat-o, Boateng a aruncat spre ea cu o cutie izotermă, rănind-o la braţul drept. Potrivit lui Boateng, iubita sa a fost cea agresivă, rănindu-l la o buză după ce l-a lovit.

Jerome Boateng nu a mai fost convocat la prima reprezentativă din 2019, când echipa a fost remaniată de selecţionerul de atunci, Joachim Loew, după eliminarea prematură de la Cupa Mondială din Rusia (2018). Actualul selecţioner, Hansi Flick, nu l-a convocat pe Boateng pentru partidele din luna septembrie, din preliminariile CM 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...