Jessica Pegula, out de la Australian Open! Favorita lui McEnroe, demolată de Azarenka VIDEO

Jessica Pegula, out de la Australian Open! Favorita lui McEnroe, demolată de Azarenka VIDEO

După liderul mondial Iga Swiatek și locul 2 Ons Jabeur, a venit rândul numărului 3 WTA să părărească Australian Open. Jessica Pegula a pierdut în ”sferturi” după ce a luat doar 5 game-uri în fața Victoriei Azarenka (33 de ani, 24 WTA), scor 4-6, 1-6.

Jessica Pegula pleacă acasă fără marele trofou. Foto EPA EFE

Azarenka a început meciul foarte bine, cu 3-0, după un break, însă Pegula a reușit să se apropie la 4-5. A servit pentru a egala scorul, însă Azarenka a reușit din nou un game bun la retur, a făcut break și a luat setul cu 6-4.

Setul doi a început cu ambele jucătoare ezitante în game-urile de serviciu, fiind 3 break-uri în primele 4 game-uri. Bielorusa a ajuns rapid la 4-1, iar pe finalul setului a mai luat două game-uri. S-a termiat 6-1, iar Victoria Azarenka s-a calificat în semifinale. Jessica Pegula, cea mai bine clasată jucătoare rămasă la Australian Open a pierdut rapid, în doar seturi, după o oră și 39 de minute.

Pentru Azarenka, dublă campioană la Australian Open (2012 și 2013) urmează un duel cu Elena Rybakina, care azi a trecut de Jelena Ostapenko.

Rybakina, cap de serie numărul 22, s-a calificat în premieră în semifinale la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Kazaha a învins-o în mod clar pe Jelena Ostapenko, ocupanta locului 12 WTA, cu scorul de 6-2, 6-4, după o oră și 20 de minute de joc.

Pegula era considerată marea favorită la câștigarea AO, după ce doar două dintre primele 10 favorite rămăseseră în concurs. „Cred că Pegula este solidă din punct de vedere mental, a ajuns într-un moment al carierei în care este intimidant de puternică mental. Jocul ei nu se simte ca și cum ar urma să sufere în vreun moment, așa cum îți dau impresia alte jucătoare de pe tablou.

Nu știu cine o poate opri, poate Rybakina, care are acea putere de foc. Este greu de învins, a arătat asta când a învins-o pe Iga”, spunea înaintea întâlnirii John McEnroe, la Eurosport. Fostul mare jucător trebuie să-și găsească acum o nouă favorită.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?