Jigodia Națională a „ERUPT”! Spune că nu votează la Referendumul FASCIST al lui Iohannis!

Jigodia Națională a „ERUPT”! Spune că nu votează la Referendumul FASCIST al lui Iohannis!

Jigodia Națională Victor Ponta a erupt! În chiar ziua în care Parlamentul va da avizul consultativ pe Referendumul inițiat de președinte, el compară referendumul dorit de Klaus Iohannis pe tema luptei împotriva corupţiei cu metodele fasciştilor italieni din 1934!

„O situatie din istorie care seamana foarte mult cu ce se intampla azi in Romania. O buna sursa de inspiratie pt Dl Klaus Iohannis - in 1934 in Italia Alegerile Generale pt Parlament s-au facut prin Referendum! Ca sa fie foarte clar - Referendumul solicitat de Dl Iohannis este ( din punctul meu de vedere) un instrument de lupta politica total nedemocratic si toxic in contextul actual al Romaniei!”, a scrie Jigodia Națională pe Facebook.

Postarea INTEGRALĂ:

„Am postat mai jos un link despre o situatie din istorie care seamana foarte mult cu ce se intampla azi in Romania. O buna sursa de inspiratie pt Dl Klaus Iohannis- in 1934 in Italia Alegerile Generale pt Parlament s-au facut prin Referendum!

Ca sa fie foarte clar - Referendumul solicitat de Dl Iohannis este ( din punctul meu de vedere) un instrument de lupta politica total nedemocratic si toxic in contextul actual al Romaniei!

Eu nu pot sa uit ca am votat la Referendumul din 2012 si votul meu a fost batjocorit de Sistemul lui Basescu ( acum devenit Sistemul lui Iohannis) si de tot felul de "deontologi" si "iubitori de Stat de Drept" din tara si din strainatate/ sigur ca acum exact aceleasi persoane si "structuri" vor face campanie pt Referendumul lui Iohannis- nu pot sa ii opresc dar macar nu voi fi complicele lor prin votul meu!”

Alegerile parlamentare care avut loc în Italia, în 26 martie 1934, s-au desfăşurat sub forma unui referendum la care alegătorii au votat o listă unică de parlamentari propusă de Partidul Fascist, de orientare naţionalistă, condus de dictatura militarizată impusă de Benito Mussolini, supranumit “Il Duce”. Lista a fost aprobată de 99,84% dintre votanţii italieni. Cultul personalităţii dezvoltat de fasciştii italieni a fost sursă de inspiraţie pentru naziştii germani şi Adolf Hitler.

 În anul 2016, Ponta spunea că atitudinea lui Iohannis faţă de PSD pare de tip fascist. „Ne indreptam spre un stat fascist. Cine deschide gura .. esti un penal sau un trantor. Este un mod de invrajbire care nu a existat decat in societatile fasciste in care trebuia sa invrajbesti categoriile sociale”, spunea fostul premier.

Ponta l-a acuzat şi pe fostul preşedinte Traian Băsescu de fascism. În 6 iulie 2010, el spunea la Zalău: "PDL este un partid fascist, fără nicio regulă a democraţiei, cu un lider suprem - Traian Băsescu. Dacă el zice să ne omoare pe toţi, ne omoară pe toţi. Duşmanul nostru ca partid şi ca ţară e Băsescu şi democrat-liberalii", spunea Ponta.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?