Jihadiștii au executat trei prizonieri kurzi în centrul orașului Mosul si le-au expus cadavrele în public

Jihadiștii au executat trei prizonieri kurzi în centrul orașului Mosul si le-au expus cadavrele în public

Trei combatanți ai forțelor kurde "peshmerga", luați prizonieri de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), au fost executați joi de aceasta în centrul orașului Mosul, bastionul islamiștilor radicali din nordul Irakului, pe care trupele guvernului de la Bagdad încearcă să-l recucerească printr-o ofensivă aflată în desfășurare, transmite agenția EFE.

Potrivit directorului Comitetului pentru Drepturile Omului al Consiliului provinciei Ninive, a cărei capitală este Mosul, Gazuan Hamed al-Daudi, cei trei combatanți kurzi au fost executați cu focuri de armă, iar apoi jihadiștii le-au atârnat cadavrele de stâlpi în centrul orașului.

În opinia sursei citate, aceste crime sunt o răzbunare pentru avansul trupelor peshmerga, care au obținut recent victorii în fața SI și au forțat astfel combatanții jihadiști să se retragă din localități situate la nord și est de Mosul. De când a cucerit orașul, în iunie 2014, SI comite crime fără milă împotriva locuitorilor de acolo, a adăugat același responsabil.

Aceste execuții survin în a patra zi a ofensivei pentru eliberarea Mosulului, lansată de trupele irakiene cu sprijinul unităților peshmerga și a coaliției antijihadiste conduse de SUA, care susține operațiunile terestre cu raiduri aeriene.

În cadrul acestei ofensive trupele kurde au lansat joi un atac conjugat pe trei fronturi distincte, la est și nord de Mosul, eliberând două sate ocupate de SI.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Așa o fi?

5 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…