Jihadiștii au executat trei prizonieri kurzi în centrul orașului Mosul si le-au expus cadavrele în public

Trei combatanți ai forțelor kurde "peshmerga", luați prizonieri de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), au fost executați joi de aceasta în centrul orașului Mosul, bastionul islamiștilor radicali din nordul Irakului, pe care trupele guvernului de la Bagdad încearcă să-l recucerească printr-o ofensivă aflată în desfășurare, transmite agenția EFE.

Potrivit directorului Comitetului pentru Drepturile Omului al Consiliului provinciei Ninive, a cărei capitală este Mosul, Gazuan Hamed al-Daudi, cei trei combatanți kurzi au fost executați cu focuri de armă, iar apoi jihadiștii le-au atârnat cadavrele de stâlpi în centrul orașului.

În opinia sursei citate, aceste crime sunt o răzbunare pentru avansul trupelor peshmerga, care au obținut recent victorii în fața SI și au forțat astfel combatanții jihadiști să se retragă din localități situate la nord și est de Mosul. De când a cucerit orașul, în iunie 2014, SI comite crime fără milă împotriva locuitorilor de acolo, a adăugat același responsabil.

Aceste execuții survin în a patra zi a ofensivei pentru eliberarea Mosulului, lansată de trupele irakiene cu sprijinul unităților peshmerga și a coaliției antijihadiste conduse de SUA, care susține operațiunile terestre cu raiduri aeriene.

În cadrul acestei ofensive trupele kurde au lansat joi un atac conjugat pe trei fronturi distincte, la est și nord de Mosul, eliberând două sate ocupate de SI.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…