Jihadiștii au executat trei prizonieri kurzi în centrul orașului Mosul si le-au expus cadavrele în public

Jihadiștii au executat trei prizonieri kurzi în centrul orașului Mosul si le-au expus cadavrele în public

Trei combatanți ai forțelor kurde "peshmerga", luați prizonieri de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), au fost executați joi de aceasta în centrul orașului Mosul, bastionul islamiștilor radicali din nordul Irakului, pe care trupele guvernului de la Bagdad încearcă să-l recucerească printr-o ofensivă aflată în desfășurare, transmite agenția EFE.

Potrivit directorului Comitetului pentru Drepturile Omului al Consiliului provinciei Ninive, a cărei capitală este Mosul, Gazuan Hamed al-Daudi, cei trei combatanți kurzi au fost executați cu focuri de armă, iar apoi jihadiștii le-au atârnat cadavrele de stâlpi în centrul orașului.

În opinia sursei citate, aceste crime sunt o răzbunare pentru avansul trupelor peshmerga, care au obținut recent victorii în fața SI și au forțat astfel combatanții jihadiști să se retragă din localități situate la nord și est de Mosul. De când a cucerit orașul, în iunie 2014, SI comite crime fără milă împotriva locuitorilor de acolo, a adăugat același responsabil.

Aceste execuții survin în a patra zi a ofensivei pentru eliberarea Mosulului, lansată de trupele irakiene cu sprijinul unităților peshmerga și a coaliției antijihadiste conduse de SUA, care susține operațiunile terestre cu raiduri aeriene.

În cadrul acestei ofensive trupele kurde au lansat joi un atac conjugat pe trei fronturi distincte, la est și nord de Mosul, eliberând două sate ocupate de SI.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”