Jill Biden îşi cere scuze după ce face o gafă într-un discurs în Texas, prin care-i compară pe hispanici cu taco

Jill Biden îşi cere scuze după ce face o gafă într-un discurs în Texas, prin care-i compară pe hispanici cu taco

”Prima Doamnă îşi cere scuze. Declaraţiile sale îi exprimau admiraţia şi dragostea sinceră faţă de comunitatea latino”, scrie într-un mesaj postat pe Twitter un purtător de cuvânt al lui Jill Biden, Michael LaRosa.

Într-un discurs pe care l-a susţinut luni, în Texas, soţia preşedintelui american Joe Biden a lăudat ”diversitatea” populaţiei americane de origine hispanică, ”la fel de diferită ca bodegile din Bronx, la fel de frumoasă ca florile din Miami, la fel de unică ca taco la micul dejun la San Antonio”.

În afară de comparaţia cu taco - lipii mici de făină de porumb, tipice bucătăriei mexicane -, care a provocat imediat grimase, Jill Biden a pronunţat greşit cuvântul ”bodegas”.

”Noi nu suntem taco”, a reacţionat Asociaţia Naţională a Jurnaliştilor Hispanici, cu sediul la Washington.

”Nu ne reduceţi la stereotipuri”, cere ea.

Numeroşi aleşi conservatori au denunţat-o pe Jill Biden, subliniind că presa progresistă s-ar fi dezlănţuit dacă tabăra republicană ar fi făcut o asemenea gafă.

”Nu este de mirare că hispanicii fug de Partidul Democrat!”, declară reprezentantul Andy Biggs din Arizona.

Vizita lui Jill Biden în Texas avea ca scop să curteze electoratul hispanic, care votează în mod tradiţional cu democraţii.

Nivelul aprobării lui Joe Biden a scăzut în decurs de un an de la 55% la 26% în rândul alegătorilor de origine hispanică, potrivit unui sondaj recent Quinnipiac.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante