Jim Mattis le cere soldaţilor americani "să-şi păstreze credinţa" în ţară în scrisoarea sa de adio

Jim Mattis le cere soldaţilor americani "să-şi păstreze credinţa" în ţară în scrisoarea sa de adio

Secretarul demisionar al apărării Jim Mattis a afirmat că Pentagonul "rămâne în cele mai bune mâini posibile" într-o scrisoare de rămas bun adresată trupelor americane şi angajaţilor Pentagonului, relatează luni dpa.

Mattis, care a demisionat pe 20 decembrie după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că forţele americane vor fi retrase din Siria, a dat publicităţii scrisoarea luni, ultima sa zi în fruntea armatei americane.

Fostul ministru în vârstă de 68 de ani le-a cerut celor peste un milion de soldaţi americani, precum şi rezerviştilor şi angajaţilor civili, să rămână concentraţi asupra misiunilor lor.

"Sunt încrezător că niciunul dintre voi nu va fi distras de la misiunea noastră de a sprijini şi apăra Constituţia, în timp ce ne apărăm modul nostru de viaţă", a scris Mattis în scrisoare.

"Departamentul nostru a dovedit că se descurcă cel mai bine când vremurile sunt cele mai dificile", a adăugat el.

El i-a încurajat pe membrii armatei "să-şi păstreze credinţa în ţara noastră şi să rămână cu fermitate alături de aliaţii noştri, aliniaţi împotriva duşmanilor".

Mattis a spus că a fost o "mare onoare" să-şi exercite atribuţiile alături de membrii armatei.

"Fie ca Dumnezeu să vă ţină în siguranţă în aer, pe pământ şi pe mare", a scris el.

Trump a anunţat pe 23 decembrie că adjunctul şefului Pentagonului, Patrick Shanahan, va deveni secretar al apărării intermediar începând de marţi, prima zi a noului an.

Mattis, care a fost timp de aproape doi ani şeful Pentagonului, plănuia să se retragă în februarie, dar Trump a decis să-l înlocuiască mai devreme după ce fostul ministru a scris o scrisoare de demisie foarte critică în care făcea referire la neînţelegerile cu preşedintele privind retragerea trupelor americane din Siria.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina