Jimmy Carter a devenit cel mai longeviv preşedinte al SUA

Fostul lider de la Casa Albă Jimmy Carter a devenit vineri cel mai longeviv preşedinte din istoria Statelor Unite şi îşi continuă activitatea post-prezidenţială care se întinde pe aproape patru decenii, a relatat New York Times în ediţia sa online.

Carter, al 39-lea preşedinte al SUA, a împlinit vineri 94 de ani şi 172 de zile, cu o zi mai mult decât avea fostul preşedinte George Bush când a murit în noiembrie anul trecut.

Acest record vine la peste trei ani după ce Carter a anunţat că primeşte tratament pentru cancerul la creier care îi fusese descoperit.

"Sunt perfect liniştit în legătură cu orice va urma", a spus Carter la acel moment, în august 2015. Patru luni mai târziu, el anunţa că a fost vindecat de cancer.

Într-un comunicat transmis vineri, o purtătoare de cuvânt a Centrului Carter, o organizaţie nonprofit din Atlanta pe care Carter şi soţia sa, Rosalynn, au fondat-o în 1982, a spus că fostul preşedinte face mai puţine călătorii lungi decât până acum. Însă purtătoarea sa de cuvânt, Deanna Congileo, a spus că fostul preşedinte "continuă să rămână angajat în cauzele şi activităţile care i-au marcat perioada post-prezidenţială".

Carter, un democrat născut la 1 octombrie 1924, s-a angajat să vindece ţara după scandalul Watergate, însă a rămas la preşedinţie doar un mandat, şansele sale de a fi reales fiind afectate de o economie slabă şi de criza ostaticilor din Iran.

Şi chiar dacă mulţi membri din Partidul Democrat şi din Partidul Republican consideră mandatul lui Carter o dezamăgire, ei îl văd în general ca un fost preşedinte model.

Carter s-a bucurat de cea mai lungă perioadă post-prezidenţială din istoria SUA după ce a părăsit Casa Albă în 1981.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…