JO 2016 - Handbal feminin: România, la prima victorie, 25-21 cu Muntenegru

JO 2016 - Handbal feminin: România, la prima victorie, 25-21 cu Muntenegru

Naționala feminină de handbal a României a reușit prima sa victorie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, 25-21 (11-9) cu Muntenegru, miercuri, în al treilea său meci din Grupa A a competiției.

Tricolorele au reușit un succes dătător de speranțe pentru calificarea în sferturile de finală, după eșecurile cu Angola (19-23) și cu Brazilia (13-26).

România a făcut cel mai bun meci al său, chiar dacă încă a suferit mult în prima repriză.

Echipa antrenată de suedezul Tomas Ryde a condus în primele minute, dar apoi Muntenegru a trecut la cârmă și a fost rândul jucătoarelor noastre să alerge după egalare. Finalul primei reprize a aparținut echipei noastre, care a intrat la pauză cu un avantaj de două goluri, 11-9.

Avantajul României a crescut la trei goluri după pauză, 13-10 (min. 38), iar apoi a ajuns la patru goluri, 19-15 (48). Muntenegru s-a apropiat în câteva rânduri la două goluri, dar România a câștigat în cele din urmă cu 25-21, având în Paula Ungureanu un veritabil înger apărător al buturilor, cu un procentaj de 43% (15 mingi salvate). Și Cristina Neagu a arătat o creștere de formă, dovedită și de cele 10 goluri marcate.

Au evoluat echipele:
România: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu — Gabriella Szucs, Melinda Geiger (2 goluri), Eliza Buceschi (2), Cristina Neagu (10), Aurelia Brădeanu, Gabriela Perianu, Valentina Ardean-Elisei (3), Oana Manea (4), Camelia Hotea, Florina Chintoan, Patricia Vizitiu, Laura Chiper (4). Selecționer: Tomas Ryde,
Muntenegru: Marina Rajcic, Sonja Barjaktarovic — Radmila Petrovic (3), Jovanka Radicevic (1), Dzurdzina Jaukovic, Andzela Bulatovic, Andrea Klikovac, Bojana Popovic (1), Katarina Bulatovic (9), Ema Ramusovic, Majda Mehmedovic (4), Biljana Pavicevic, Milena Raicevic (2), Suzana Lazovic (1). Selecționer: Dragan Adzic.

Arbitri: Tamer Elsayed, Mohamed Rashed (ambii din Egipt)

După Spania — Brazilia 20-24 și înaintea meciului Norvegia — Angola, în clasament pe primul loc se află Brazilia, 4 puncte, urmată de Spania, 4 puncte, Angola, 4 puncte, Norvegia, 2 puncte, România, 2 puncte, Muntenegru, 0 puncte. Primele patru clasate se califică în sferturi.

România va juca următorul meci cu Spania, vineri, de la ora 20,40 (ora României).

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!