JO 2016: Medaliile olimpice de la Rio, cele mai grele din istorie

JO 2016: Medaliile olimpice de la Rio, cele mai grele din istorie

Cele 5.130 de medalii de aur, argint și bronz de la Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august) vor fi cele mai grele din istorie, iar cele de la Jocurile Paralimpice (7-18 septembrie) vor emite sunete la atingere.

Rotunde, cu 8,5 cm diametru și un centru în relief, medaliile olimpice, dezvăluite marți în cadrul unei ceremonii de comitetul de organizare de la Rio, cântăresc 500 grame, cu 100 grame mai mult decât cele de la Jocurile de la Londra din 2012.

Medaliile de aur destinate campionilor olimpici și paralimpici sunt compuse din 494 grame de argint (cu o puritate de 92,5 %) și șase grame de aur (puritate de 99,2 %), în timp ce cele pentru vicecampioni sunt 100 % din argint, iar cele de bronz cuprind 475 grame de cupru și 25 de grame de zinc, a anunțat Monetăria care care le-a fabricat.

Cele 2.642 de medalii de la Jocurile Paralimpice vor avea un dispozitiv de oțel care va emite sunete în descreștere de la aur la bronz, pentru ca sportivii cu deficiențe de vedere să le poată recunoaște. Ele vor purta de asemenea inscripția ''Rio 2016 Paralympic Games'' în alfabetul Braille.

Pe fața medaliei figurează zeița greacă a victoriei, Nike, cum este cutuma după Jocurile de la Atena din 2004, cu Partenonul în planul din spate. Pe cealaltă față a medaliei se află lauri stilizați cu simbolul Rio-2016 și cercurile olimpice.

Medaliile respectă și mediul înconjurător, a subliniat comitetul Rio-2016: panglica de care sunt prinse a fost fabricată 50% din fibre obținute din sticle de plastic reciclate.

Peste 30% din argintul și bronzul utilizat în fabricarea medaliilor provine din materiale reciclate care nu conțin mercur.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

3 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS