JO 2016: Niciun caz de infestare cu virusul Zika, la Rio, în timpul Olimpiadei, anunță oficialii brazilieni

JO 2016: Niciun caz de infestare cu virusul Zika, la Rio, în timpul Olimpiadei, anunță oficialii brazilieni

Oficialitățile braziliene au anunțat că în Rio de Janeiro nu s-a înregistrat niciun caz de infestare cu virusul Zika pe parcursul desfășurării competițiilor sportive din timpul Jocurilor Olimpice recent încheiate, scrie EFE.

''Dintre cele 8.651 de persoane care au primit asistență medicală în spitale publice și centre medicale la Rio de Janeiro, pe perioada Olimpiadei, din care 2.133 străini, nu a existat niciun caz de diagnosticare cu virusul Zika'', a declarat, marți, primarul orașului, Eduardo Paes.

Guvernul municipal a subliniat că virusul Zika, văzut ca o amenințare majoră la adresa evenimentului sportiv, ''s-a evidențiat'' prin absență pe toată perioada întrecerilor sportive.

''Nimeni nu a refuzat să vorbească despre acest lucru, dar a existat un anumit grad de alarmism aproape iresponsabil (...), oamenii credeau că dacă veneau la Rio luau virusul și se îmbolnăveau'', a spus Paes.

Mai mulți sportivi din întreaga lume, printre care și jucătoarea română de tenis Simona Halep , au absentat de la JO de la Rio, pe fondul informațiilor privind răspândirea virusului Zika, transmis la om prin înțepătura de țânțar din familia Aedes aegypti, în timp ce alți concurenți, care au participat la Olimpiadă, și-au luat măsuri suplimentare de protecție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...