JO 2018 - Patinaj viteză: Norvegia, aur în proba masculină de urmărire pe echipe

JO 2018 - Patinaj viteză: Norvegia, aur în proba masculină de urmărire pe echipe

Norvegia a obţinut miercuri medalia de aur în proba masculină de urmărire pe echipe la patinaj viteză, la Jocurile Olimpice 2018 de la PyeongChang, ţara gazdă, Coreea de Sud, mulţumindu-se cu argintul, în timp ce Olanda a intrat în posesia bronzului.

Sverre Lunde Pedersen, Simen Spieler Nilsen şi Havard Bokko au adus a 33-a medalie pentru Norvegia la aceste Jocuri şi a 13-a a de aur, ţara scandinavă consolidându-şi poziţia de lider în clasamentul pe medalii. Norvegia nu se mai impusese până acum în proba de urmărire la Olimpiadă, nici în competiţia masculină, nici în cea feminină.

Sverre Lunde Pedersen, Simen Spieler Nilsen şi Havard Bokko au fost cronometraţi în 3 min 37 sec 32/100, devansându-i cu mai bine de un minut pe sud-coreenii Chung Jaewon, Kim Min Seok şi Lee Seung-Hoon.

După cum s-a anunţat, proba feminină de urmărire pe echipe de la JO 2018 s-a încheiat, tot miercuri, cu victoria Japoniei, urmată de Olanda şi Statele Unite.

Iată podiumul probei masculine de urmărire pe echipe de la Jocuri:
1. Norvegia 3:37.32
2. Coreea de Sud 3:38.52
3. Olanda 3:38.40
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina