JO 2018 - Schi acrobatic: Aur şi argint pentru Canada la schicross feminin

JO 2018 - Schi acrobatic: Aur şi argint pentru Canada la schicross feminin

Reprezentantele Canadei au dominat finala probei feminine de schicross din cadrul concursului de schi acrobatic (freestyle) al Jocurilor Olimpice de iarnă 2018, desfăşurată vineri, realizând "dubla" prin Kelsey Serwa şi Brittany Phelan, medaliate cu aur, respectiv argint, în timp ce bronzul a revenit elveţiencei Fanny Smith.

Serwa, în vârstă de 28 ani, şi-a trecut cu această ocazie în palmares a doua medalie olimpică, după cea ce argint cucerită în urmă cu patru ani, la Soci (Rusia). În finala de vineri, ea s-a detaşat rapid şi apoi şi-a gestionat liniştită avansul, în timp ce adversarele sale se luptau în spate pentru celelalte două medalii.

Phelan (26 ani), care a participat la probele de schi alpin la JO de la Soci, unde s-a clasat pe locul 15 la slalom, a reuşit să intre în posesia argintului după un duel aprig cu Smith (25 ani) şi cu suedeza Sandra Naeslund (21 ani), campioana mondială din 2017 şi liderul Cupei Mondiale, care s-a clasat în final pe poziţia a patra, fiind marea perdantă a acestei finale.

Kelsey Serwa îi succede astfel compatrioatei sale Murielle Thompson, care a cucerit aurul la Soci, însă s-a oprit în optimile de finală la PyeongChang.

Clasament final:
1. Kelsey Serwa (Canada)
2. Brittany Phelan (Canada)
3. Fanny Smith (Elveţia)
4. Sandra Naeslund (Suedia)
AGERPRES (auror: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea