JO 2018 - Schi alpin: Lindsey Vonn se va retrage doar după ce doboară recordul lui Ingemark Stenmark

JO 2018 - Schi alpin: Lindsey Vonn se va retrage doar după ce doboară recordul lui Ingemark Stenmark

Americanca Lindsey Vonn, marea vedetă a schiului alpin feminin, şi-a încheiat joi participarea la Jocurile Olimpice de iarnă 2018, însă anunţă că nu se va retrage din activitate până când nu va doborî recordul de victorii în Cupa Mondială deţinut de legendarul schior suedez Ingemar Stenmark (86), informează agenţia Reuters.

Vonn, medaliată cu bronz în proba de coborâre de de la PyeongChang, a ratat joi o poartă în timpul probei de slalom a combinatei alpine, fiind eliminată, după ce realizase cel mai bun timp în manşa de coborâre.

Sportiva, în vârstă de 33 ani, a spus că aceasta a fost probabil ultima sa olimpică, însă este hotărâtă să adauge încă şase victorii celor 81 pe care le-a obţinut până acum în Cupa Mondială, pentru a depăşi astfel recordul lui Stenmark.

"Speră că acest lucru se va întâmpla într-un singur sezon. Nu mă voi retrage până când nu voi doborî acest record, asta-i sigur, indiferent cât durere va trebui să suport", a declarat joi Vonn.

"Însă sper cu adevărat că va fi nevoie doar de încă un sezon, pentru că mi-ar fi greu să continui după aceea", a adăugat ea.

Medaliată cu aur în proba de coborâre din cadrul JO de la Vancouver, din anul 2010, Lindsey Vonn nu a luat parte la Jocurile de la Soci, în 2014, din cauza unei accidentări, iar acum se simte emoţionată la probabil ultima Olimpiadă din cariera sa.

"Sunt doar tristă. Eu sunt o competitoare şi îmi place să concurez, iar Jocurile Olimpice reprezintă punctul culminant al sportului nostru şi le ador. Îmi place să fiu la linia de start, este o experienţă cu totul diferită şi îmi va lipsi foarte mult", a mai spus schioarea americană.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…