JO 2018 - Schi alpin: Lindsey Vonn se va retrage doar după ce doboară recordul lui Ingemark Stenmark

Americanca Lindsey Vonn, marea vedetă a schiului alpin feminin, şi-a încheiat joi participarea la Jocurile Olimpice de iarnă 2018, însă anunţă că nu se va retrage din activitate până când nu va doborî recordul de victorii în Cupa Mondială deţinut de legendarul schior suedez Ingemar Stenmark (86), informează agenţia Reuters.

Vonn, medaliată cu bronz în proba de coborâre de de la PyeongChang, a ratat joi o poartă în timpul probei de slalom a combinatei alpine, fiind eliminată, după ce realizase cel mai bun timp în manşa de coborâre.

Sportiva, în vârstă de 33 ani, a spus că aceasta a fost probabil ultima sa olimpică, însă este hotărâtă să adauge încă şase victorii celor 81 pe care le-a obţinut până acum în Cupa Mondială, pentru a depăşi astfel recordul lui Stenmark.

"Speră că acest lucru se va întâmpla într-un singur sezon. Nu mă voi retrage până când nu voi doborî acest record, asta-i sigur, indiferent cât durere va trebui să suport", a declarat joi Vonn.

"Însă sper cu adevărat că va fi nevoie doar de încă un sezon, pentru că mi-ar fi greu să continui după aceea", a adăugat ea.

Medaliată cu aur în proba de coborâre din cadrul JO de la Vancouver, din anul 2010, Lindsey Vonn nu a luat parte la Jocurile de la Soci, în 2014, din cauza unei accidentări, iar acum se simte emoţionată la probabil ultima Olimpiadă din cariera sa.

"Sunt doar tristă. Eu sunt o competitoare şi îmi place să concurez, iar Jocurile Olimpice reprezintă punctul culminant al sportului nostru şi le ador. Îmi place să fiu la linia de start, este o experienţă cu totul diferită şi îmi va lipsi foarte mult", a mai spus schioarea americană.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

2 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …

3 Epidemiologul Molnar Geza: Al doilea vârf va fi depășit în două săptămâni. Nu se impune o nouă izolare

4 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

5 VIDEO Zeci de vedete și influenceri au petrecut fără măști și distanțare la inaugurarea Hotelului Novum din Ol…