JO 2020 - Atletism: Claudia Bobocea a ratat calificarea în semifinalele probei de 1.500 m (GALERIE FOTO)

JO 2020 - Atletism: Claudia Bobocea a ratat calificarea în semifinalele probei de 1.500 m (GALERIE FOTO)

Atleta română Claudia Mihaela Bobocea a ratat calificarea în semifinalele probei de 1.500 m, luni, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a fost înregistrată cu timpul de 4 min 09 sec 19/100 în serii.

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


Bobocea, clasată a 11-a în prima serie, a ocupat locul 33 la general, în condiţiile în care doar primele 24 s-au calificat în semifinalele unei probe în care recordul olimpic este deţinut de o româncă, Paula Ivan (3:53.96), din 1988.

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


Claudia Bobocea (29 ani) a participat şi la JO de la Rio, dar nu a reuşit să treacă de calificările probei de 800 m.

România participă cu 10 atleţi la JO de la Tokyo, Florentina Costina Iuşco, Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Miklos (400 m), Mihăiţă Alexandru Novac (aruncarea suliţei), dar Iuşco, Rotaru, Firfirică şi Bobocea au părăsit competiţia.

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


Atletismul românesc nu a mai obţinut o medalie la Jocurile Olimpice din 2008, când Constantina Diţă a câştigat aurul în proba de maraton la JO de la Beijing. Bilanţul olimpic al atletismului este de 11 medalii de aur, 14 de argint şi 10 de bronz.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria