JO 2020 - Atletism: Nigerianca Blessing Okagbare, una din favoritele probei de 100 m, suspendată pentru dopaj

JO 2020 - Atletism: Nigerianca Blessing Okagbare, una din favoritele probei de 100 m, suspendată pentru dopaj

Sprintera nigeriană Blessing Okagbare a fost suspendată pentru dopaj, în urma unui test antidoping pozitiv care a indicat o concentraţie peste limita admisă a unui hormon de creştere, şi nu va participa la finala probei de 100 metri feminin de sâmbătă la JO 2020 de la Tokyo, a anunţat sâmbătă Unitatea de Integritate în Atletism (AIU), scrie AFP.

Vicecampioană olimpică la săritura în lungime în 2008, Okagbare, în vârstă de 32 de ani, a fost testată antidoping înaintea competiţiei, pe 19 iulie. Ea este primul sportiv declarat pozitiv în timpul JO 2020 de la Tokyo.

''Unitatea de integritate în atletismului (AIU) a suspendat-o provizoriu pe nigerianca Okagbare cu efect imediat după ce a primit rezultatul controlului antidoping din 19 iulie'', a precizat AIU într-un comunicat.

AIU nu a dorit să precizeze dacă testul a fost efectuat în Japonia sau în altă ţară. Blessing Okagbare era calificată în finala probei de sprint 100 metri feminin la JO 2020, care va avea loc sâmbătă, după ce vineri câştigase seria în care a participat. Nigerianca este şi deţinătoarea recordului Africii la 200 metri (22.04 în 2018).

AIU informa vineri că un număr de 20 de atleţi, dintre care zece nigerieni, au fost interzişi să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce nu au reuşit să îndeplinească standardele de control antidoping în afara competiţiei.

Cei 20 de sportivi fac parte din ţările clasate de AIU în categoria A, "de mare risc", ai căror reprezentanţi trebuie să se supună la trei teste în cele zece luni precedente unei mari competiţii.

Nigeria este ţara cea mai afectată de această decizie, 10 din cei 23 de calificaţi la atletism fiind interzişi să participe, însă iniţial, conform unei surse apropiate cazului, numele lui Okagbare nu figura pe această listă.

Celelalte ţări afectate sunt Kenya (2), Belarus (3), Etiopia (1), Maroc (1) şi Ucraina (3). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

3 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

4 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

5 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism