JO 2020 - Box: Cosmin Petre Gîrleanu a fost eliminat din primul tur la categoria 52 kg

JO 2020 - Box: Cosmin Petre Gîrleanu a fost eliminat din primul tur la categoria 52 kg

Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu transmite: Boxerul român Cosmin Petre Gîrleanu a fost eliminat din primul tur al turneului olimpic de box, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după ce a fost învins la puncte cu o decizie de 5-0 de către bulgarul Daniel Panev Asenov, vicecampionul european.

Cosmin Gîrleanu, 22 ani, din Hunedoara, a încercat să-l surprindă pe experimentatul său adversar cu serii de lovituri şi combativitate, dar bulgarul a ştiut să contreze şi să fie mai clar în lovituri obţinând o decizie unanimă a arbitrilor judecători după prima repriză (5-0). În repriza secundă şi a treia, Gîrleanu a aruncat în luptă toate resursele, dar deşi a primit două decizii respectiv una în favoarea lui, a fost prea puţin pentru a răsturna scorul final de 5-0.


Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


Deşi a părăsit prematur turneul olimpic de la Tokyo, Gîrleanu, clasat pe locul 5 la Europenele din 2019, are potenţial pentru a face o figură frumoasă la JO de la Paris din 2024.

Bulgarul Daniel Asenov are o carte de vizită deosebită la doar 24 de ani, cu un titlu de campion european în 2017, vicecampion european în 2019, un loc 9 la Rio 2016 şi un loc 5 la Mondialele din 2019.


Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


Pe 31 iulie, Asenov va boxa în optimi cu învingătorul din meciul Gabriel Escobar (Spania) - Ramon Quiroga (Argentina).

Boxul a contribuit la palmaresul olimpic al României până la Tokyo cu o zestre de 25 medalii, dintre care una de aur, 9 de argint şi 15 de bronz.


Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


Ionuţ Gheorghe a cucerit ultima medalie olimpică, un bronz la JO 2004 de la Atena, la cat. 64 kg. Singura medalie de aur a fost cucerită de Nicolae Linca la Melbourne 1956, la cat. 69 kg.

Cealaltă reprezentantă a României la JO de la Tokyo, Claudia Nechita va boxa luni în optimi cat. 57 kg cu Ramla Said Ahmed Ali (Somalia). AGERPRES/(editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”