JO 2020 - Box feminin: Claudia Nechita - Îmi doresc din tot sufletul această medalie

JO 2020 - Box feminin: Claudia Nechita - Îmi doresc din tot sufletul această medalie

Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu, transmite: Claudia Nechita a făcut un pas mare spre o medalie olimpică la categoria 57 kg a turneului de box feminin de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la care va ajunge dacă o va învinge în sferturi pe japoneza Sena Irie.

În meciul cu somaleza Ramla Said Ahmed Ali , purtătoarea de drapel a ţării sale la Tokyo, Nechita a urcat în ring cu multă amibiţie şi dăruire, a dominat permanent cele trei reprize şi a primit o decizie unanimă cu 5-0, prin serii de lovituri eficiente, eschive spectaculoase şi o presiune constantă asupra adversarei, care nu a avut timp de respiro.

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO



''A fost primul meci şi întotdeauna sunt emoţii mari, dar în final m-am impus bine în toate cele trei reprize şi am câştigat şi sunt fericită. Când urci în ring trebuie să ai atitudine şi să fii hotărât. Pentru mine este important să câştig prima repriză şi să mă impun de la început. Pentru că asta îţi conferă avantaj şi e bine să câştigi toate cele trei runde. Aşa că am început să fac presing de a început, să conduc lupta. O cunoşteam destul de bine, a fost şi la alte competiţii, o ştiam mai de demult. Este vedetă la ea acolo, dar când urci în ring nu mai contează unde apari şi cine eşti'', a declarat Claudia Nechita, care poate deveni prima medaliată olimpică a României la box feminin.

Încă o victorie, în lupta din 28 iulie cu japoneza Sena Irie, care a învins-o cu 5-0 pe tunisianca Khouloud Hlimi Ep Moulahi, îi poate asigura Claudiei Nechita medalia de bronz, iar dacă ea va păstra acelaşi nivel, poate aspira şi la finala olimpică a categoriei sale.

''Aşa, este, îmi doresc din tot sufletul această medalie şi cred din tot sufletul că pot s-o obţin. Doamne ajută să urc cât mai sus pe podium în această competiţie'', a adăugat Nechita.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO



Antrenorul lotului olimpic feminin de box, Adrian Lăcătuş, a spus că o cunoaşte pe viitoarea adversară a pugilistei române: ''Nu cred că vor fi probleme. Vă spun ca să staţi liniştiţi. Nechita e pregătită, poate să bată pe oricine. Şansa noastră a fost ca fetele care sunt mai puternice să fie pe partea cealaltă a tabloului. În seara asta un alt cap de serie pe partea noastră, brazilianca Jucielen Romeu (3), a pierdut la englezoaica Karriss Artingstall, care este destul de bună, dar în rest sunt acceptabile adversarele care sunt aici şi cred că Nechita va face o figură frumoasă, aşa cum ne dorim cu toţii. O medalie ar fi pentru mine satisfacţia muncii, pentru că mi-am dorit asta la competiţia supremă şi iată că acum reuşim''.

Tot luni, Cosmin Gîrleanu a pierdut în primul tur la cat. 52 kg, la puncte (0-5), în faţa bulgarului Daniel Asenov.

Boxul a contribuit la palmaresul olimpic al României până la Tokyo cu o zestre de 25 medalii, dintre care una de aur, 9 de argint şi 15 de bronz.

Ionuţ Gheorghe a cucerit ultima medalie olimpică, un bronz la JO 2004 de la Atena, la cat. 64 kg. Singura medalie de aur a fost cucerită de Nicolae Linca la Melbourne 1956, la cat. 69 kg.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...