JO 2020 - Box: Un boxer marocan a fost descalificat după ce a încercat să-şi muşte adversarul

JO 2020 - Box: Un boxer marocan a fost descalificat după ce a încercat să-şi muşte adversarul

Boxerul marocan Youness Baalla a fost descalificat marţi de la turneul olimpic de la Tokyo după ce a încercat să-şi muşte de ureche adversarul în timpul unui meci de la categoria grea, transmite AFP.

În repriza a treia, Baalla, care are 22 de ani, s-a apropiat cu gura deschisă de urechea stângă a neozeelandezului David Nyika, ţinându-l cu braţele, oarecum asemănător cu gestul lui Mike Tyson în celebrul meci din 1997 cu Evander Holyfield. Nyika a reuşit însă să se ferească.

Arbitrul din Sri Lanka şi cei cinci judecători nu şi-au dat seama de nimic în timpul meciului, câştigat de neozeelandez prin decizie unanimă.

Organizatorii au observat mai târziu acţiunea ilegală. "(Balla) a avut clar intenţia să-şi muşte adversarul de ureche sau de faţă în repriza a treia", a indicat grupul de lucru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) consacrat
boxului (BTF). Marocanul a fost "descalificat pentru acţiunea sa intolerabilă".

Ulterior, Nyika a relativizat importanţa incidentului într-un mesaj pe Instagram. "În focul luptei din oameni poate ieşi la iveală ce e mai bun, dar şi ce e mai rău. Asta face parte din sport", a scris el. "Îl respect pe adversarul meu şi pot să înţeleg frustrarea pe care a simţit-o. Vă rog, nu-l contactaţi dacă nu aveţi să-i spuneţi nimic bun", a adăugat el.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...