JO 2020 - Judo: Japoneza Akira Sone, medaliată cu aur la cat. +78 kg

JO 2020 - Judo: Japoneza Akira Sone, medaliată cu aur la cat. +78 kg

Judoka japoneză Akira Sone a cucerit medalia de aur la cat. +78 kg, vineri, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a învins-o în finală pe cubaneza Idalys Ortiz.

Foto: (c) Liu Dawei/Xinhua

Sone o învinsese pe Ortiz şi în finala Mondialelor din 2019. Pentru cubaneză este a doua medalie de argint consecutivă la Jocurile Olimpice, dar ea a luat şi aurul în 2012 şi bronzul în 2008.


Foto: (c) Liu Dawei/Xinhua


Sone (21 ani) a adus Japoniei a noua medalie de aur la judo la Tokyo, dintre care cinci la masculin şi patru la feminin. Niponii au mai obţinut o medalie de argint şi una de bronz, ambele la feminin.

Foto: (c) Liu Dawei/Xinhua

Bilanţul olimpic al Japoniei a ajuns astfel la 16 medalii de aur la Tokyo, egalând recordul din 1964 (tot la Tokyo) şi 2004 (Atena).

Foto: (c) Liu Dawei/Xinhua

Medaliile de bronz au fost adjudecate de azera Irina Kindzerska, după ce a învins-o pe chinezoaica Xu Shiyan, şi de franţuzoaica Romane Dicko, victorioasă în faţa turcoaicei Kayra Sayit.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…