JO 2020 - Lupte: Alin Alexuc, învins în recalificări la cat. 130 kg (greco-romane)

JO 2020 - Lupte: Alin Alexuc, învins în recalificări la cat. 130 kg (greco-romane)

Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu a fost învins de iranianul Amin Mirzazadeh, luni, în recalificările categoriei 130 kg la lupte greco-romane, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Alexuc, care va ocupa locul 7 în clasamentul final al categoriei, pierduse în optimile de finală în faţa cubanezului Mijain Lopez Nunez, triplu campion olimpic, dar calificarea acestuia în finală i-a oferit şansa de a evolua în recalificări.

Alin Alexuc (31 ani) a participat la a treia sa ediţie a Jocurilor Olimpice, după ce în 2012, la Londra, a ocupat locul 16 (cat. 96 kg), iar în 2016, la Rio, s-a clasat pe locul 5 (cat. 98 kg), pierzând meciul pentru bronz.

România participă cu cinci luptători la JO de la Tokyo, ceilalţi patru fiind la lupte libere, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg), medaliat cu bronz la JO de la Rio.

România a cucerit 34 de medalii la Jocurile Olimpice, 7 de aur, 8 de argint şi 19 de bronz, ultima fiind adusă de Saritov.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...