JO 2020 - Tenis: Djokovic a fost învins în semifinale şi la dublu mixt

JO 2020 - Tenis: Djokovic a fost învins în semifinale şi la dublu mixt

Tenismanul sârb Novak Djokovic a fost învins în semifinalele probei de dublu mixt la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la câteva ore după înfrângerea pe care a suferit-o în aceeaşi fază a competiţiei în proba de simplu, transmite AFP.

Djokovic şi compatrioata sa Nina Stojanovic au fost dominaţi în două seturi de ruşii Elena Vesnina şi Aslan Karaţev, 7-6 (7/4), 7-5. Djokovic mai poate spera să obţină în cel mai bun caz două medalii de bronz la Tokyo.

Vesnina şi Karaţev vor avea adversari în finală alţi ruşi, Anastasia Pavliucenkova şi Andrei Rublev, care au trecut vineri de australienii Ashleigh Barty/John Peers, cu 5-7, 6-4, 13-11.

Djokovic, numărul unu mondial şi marele favorit la medalia olimpică de aur în proba de simplu, a fost învins de germanul Alexander Zverev, cu 1-6, 6-3, 6-1, în semifinalele probei de simplu, la Jocurile de la Tokyo.

Djokovic a ratat şansa de a realiza Golden Slam, câştigarea celor patru titluri de Mare Şlem şi a medaliei de aur la Jocurile Olimpice. El mai poate realiza, totuşi, Marele Şlem, după ce a cucerit titlurile la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, iar la US Open, ultimul Grand Slam al anului, are trei titluri.

Zverev va juca în finală contra rusului Karen Hacianov (25 ATP), victorios în penultimul act contra spaniolului Pablo Carreno Busta (12 ATP), cu 6-3, 6-3.

Djokovic, medaliat cu bronz la Beijing, în 2008, poate obţine o nouă medalie de bronz, dacă îl va învinge pe Carreno Busta în finala mică.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...