JO 2020: Ştefan Berariu - Medalia înseamnă motivaţie pentru Paris, unde vom lupta pentru aur

JO 2020: Ştefan Berariu - Medalia înseamnă motivaţie pentru Paris, unde vom lupta pentru aur

Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu, transmite: Ştefan Berariu, component al bărcii de patru rame fără cârmaci a României, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a spus că această medalie înseamnă o motivaţie şi mai mare pentru Paris 2024, unde va lupta alături de colegii lui pentru titlul olimpic.

''Această medalie olimpică de argint arată cât de mult am muncit, cât de mult ne-am dorit cu toţii s-o obţinem. Înseamnă foarte mult, motivaţie pentru Paris, unde sunt sigur că vom lupta pentru aur'', a declarat Berariu, 22 ani, originar din Suceava.

Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari s-au clasat pe locul doi în finala olimpică, la doar 37/100 de australieni, care au cucerit aurul.


Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Berariu a adăugat că vântul i-a avantajat pe tricolori şi a realizat de la început că se vor bate pentru medalie: ''Cursa a fost una dificilă, din cauza vântului, a condiţiilor meteo, dar pe noi ne-a avantajat vântul pentru că suntem mai uşori. Noi înainte de cursă nu prea vorbim, mai mult ne simţim, şi ştim când trebuie să atacăm pentru ca să luăm medalie. Mi-am dat seama după 200 de metri din cursă, că noi azi vom lua medalie''.

Argintul este o performanţă grozavă şi Berariu a relatat că încă nu realizează că a cucerit medalia olimpică: ''Pe podium am simţit o bucurie foarte mare. Mă aşteptam la medalie, dar cumva parcă nu îţi vine să crezi după atâta muncă, efort şi dorinţă, că reuşeşti să obţii aşa ceva''.

România a obţinut a doua sa medalie la canotaj, după aurul câştigat de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin.

Bilanţul canotajului românesc la Jocurile Olimpice a ajuns la 20 de medalii de aur, 11 de argint şi 9 de bronz.
AGERPRES/(editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”