JO 2020/Coronavirus: Grecia a suspendat ştafeta torţei olimpice de pe teritoriul său

JO 2020/Coronavirus: Grecia a suspendat ştafeta torţei olimpice de pe teritoriul său

Comitetul olimpic din Grecia (HOC) a decis să suspende ştafeta torţei olimpice pe teritoriul său, la o zi după aprinderea flăcării olimpice pentru JO 2020, pentru a evita atragerea mulţimii, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Flacăra olimpică pentru Jocurile de la Tokyo (24 iulie - 9 august) a fost aprinsă, joi, de razele Soarelui în antica Olympia, în cadrul unei ceremonii restrânse, fără spectatori, din cauza riscului de contaminare cu coronavirus. A fost pentru prima oară de la Jocurile Olimpice din 1984, desfăşurate la Los Angeles (SUA), când această ceremonie tradiţională s-a derulat fără spectatori, a căror prezenţă a fost interzisă şi la repetiţia generală de miercuri.

Ştafeta torţei olimpice a atras însă mulţimi neaşteptate de oameni pe prima parte a traseului în zona oraşului peloponez Sparti, ceea ce a forţat HOC să anuleze restul traseului.

Predarea torţei olimpice către organizatorii JO 2020 de la Tokyo se va face pe 19 martie, cu prilejul unei ceremonii la Atena, fără spectatori. Flacăra olimpică va intra pe Stadionul Panathenaic din Atena, iar campioana olimpică de la Rio la săritura cu prăjina, Ekaterina Stefanidi, o va preda reprezentanţilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Torţa va fi transportată în Japonia la bordul unei aeronave - Tokyo 2020 Go - special destinată acestui eveniment. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...