JO 2022 - Curling: Medalie de bronz pentru Canada la masculin

JO 2022 - Curling: Medalie de bronz pentru Canada la masculin

Canada şi-a salvat onoarea în concursul de curling al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, reuşind să câştige medalia de bronz în întrecerea masculină, după ce a învins Statele Unite cu 8-5, vineri, în finala mică a competiţiei.

De la introducerea curling-ului în programul olimpic, în 1998, Canada a terminat mereu pe podium în cele două turnee, masculin şi feminin, cu cinci titluri olimpice câştigate (trei la masculin şi două la feminin) din zece posibile până în 2014, la care se adaugă trei medalii de argint şi două de bronz.

Anul acesta, însă, reprezentanţii "frunzei de arţar" au fost eliminaţi în faza preliminară la feminin, precum şi la dublu mixt, probă în care canadienii au cucerit singura lor medalie (de aur) în 2018, la PyeongChang.

Reprezentanţii Statelor Unite au încheiat concursul masculin de la Beijing pe poziţia a patra, după ce în urmă cu patru ani s-au întors cu titlul olimpic din Coreea de Sud.

Finala masculină a concursului de curling al JO 2022 se va disputa sâmbătă între reprezentanţii Suediei şi cei ai Marii Britanii.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...