JO 2022 - Germania, campioană olimpică la bob-4 masculin

JO 2022 - Germania, campioană olimpică la bob-4 masculin

Germania a cucerit aurul în proba masculină de bob-4, disputată duminică, în ultima zi a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, oferindu-i lui Francesco Friedrich ocazia să urce pentru a doua oară pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la competiţia chineză.

Germanii Thorsten Margis, Candy Bauer, Alexander Schueller şi Francesco Friedrich s-au impus cu timpul de 3 min 54 sec 30/100 în faţa compatrioţilor lor Johannes Lochner, Florian Bauer, Christopher Weber şi Christian Rasp, clasaţi pe locul secund, în 3 min 54 sec 67/100.

Foto: (c) MARTIN DIVISEK / EPA


Bronzul a intrat în posesia canadienilor Justin Kripps, Ryan Sommer, Cam Stones şi Benjamin Coakwell, cronometraţi în 3 min 55 sec 09/100.

Foto: (c) Sun Fei / Xinhua


Francesco Friedrich (31 ani), care a cucerit aurul la Beijing şi la bob-2, are acum în palmares patru titluri olimpice (primele două obţinute în 2018), reuşind să egaleze astfel recordul compatriotului său Andre Lange. El este, de asemenea, al patrulea pilot din istoria bobului, după americanul Billy Fiske (1928, 1932) şi germanii Meinhard Nehmer (1976, 1980) şi Andre Lange (2002, 2006), care se impune de două ori consecutiv la categoria regină a acestei discipline.

Clasament final:
1. Germania (Francesco Friedrich, Thorsten Margis, Candy Bauer, Alexander Schueller)
2. Germania (Johannes Lochner, Florian Bauer, Christopher Weber, Christian Rasp)
3. Canada (Justin Kripps, Ryan Sommer, Cam Stones, Benjamin Coakwell)
...
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...